Ми у Facebook
10.05.2022, 10:59

Ситуація в Маріуполі: скільки людей залишилось в місті

На заблокованому заводі «Азовсталь» у Маріуполі залишаються понад 100 цивільних громадян, а загалом у місті — до 100 тисяч людей.
Про це вчора, 9 травня, в етері телемарафону заявив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

За його словами, процес евакуації з Маріуполя відбувається по декілька днів. Серед причин — фільтраційні табори окупантів. «Ми вже звикли до того, що росіяни у домовленостях вказують одне, а фактично відбувається інше. Але ми цілеспрямовано і злагоджено рухаємось для того, щоб людей евакуювати», — сказав Кириленко.



Він зазначив, що не знає, скільки людей мають бажання покинути Маріуполь та виїхати на підконтрольну Києву територію. За словами посадовця, процес роботи української сторони практично не зупиняється, проте наразі підтвердження від росіян щодо дозволу на наступний етап евакуації немає.

Кириленко каже, що заблокована «Азовсталь» перебуває майже під постійними обстрілами. «Простіше сказати, коли обстрілів там немає, ніж коли вони відбуваються. Тому що авіація і артилерія працюють фактично постійно. Зупинки [обстрілів] і затишшя — це коли відбуваються евакуаційні заходи», — наголосив Кириленко.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ