Ми у Facebook
11.05.2022, 17:00

«Наближаємо перемогу»: Лучан кличуть на благодійний онлайн-забіг

Лучан та гостей міста запрошують взяти участь в онлайн-забігові.
Повідомляє департамент молоді та спорту Луцької міської ради.

Пробіг має благодійну мету - допомогти у закупівлі спецобладнання для 14-ї ОМБр.

Онлайн реєстрація тут.

Також Ви можете зареєструватись оплативши благодійний внесок на картку
4731 2191 1348 0218 вказавши у призначенні платежу ім'я, прізвище, контактний телефон (адресу відділення "Нової Пошти", якщо ви з іншого міста) та назву забігу "Наближаємо перемогу".

- Щодо розміру благодійної допомоги, то вона хоч і має кілька варіантів, однак без прив’язки до довжини дистанції. До назв внесків підійшли з гумором, який нині є одним із різновидів зброї нашого протистояння ворогу.- розповів Володимир Захожий, директор департаменту молоді та спорту Луцької міської ради.- мета цього онлайн-забігу – зібрати кошти для потреб 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого. Тож, аби залучити якнайбільше охочих доєднатися до акції та акумулювати значну суму, правила участі зробили максимально простими.

Отож, суми благодійної допомоги «охрестили» так:
250 гривень – «Джавелін»;
400 гривень – «Байрактар»;
600 гривень – «Стугна-П»;
800 гривень – «Нептун»;
1000 гривень – «Бомба для бункерного діда».

Власне ініціатива такого збору коштів у поєднанні зі спортивним заходом належить департаменту молоді та спорту Луцької міської ради, яку охоче підтримали благодійний Фонд Ігоря Палиці "Тільки разом", Олександр Оришко та Ігор Спасовський, організатори добре знаного в Україні та навіть за кордоном Луцького півмарафону Dmytruk Luchesk Half Marathon.

Отож, найперше – учасників забігу не обмежують щодо дистанції. Їм пропонують самим обрати, яку відстань вони зможуть подолати, символічно встановивши межі від 1400 метрів до 14 кілометрів.
Окрім цього, у забігові можуть реєструватися учасники будь-якого віку чи статі. І кожен отримає на згадку медаль фінішера.

Як уточнюють організатори, учасники при реєстрації самостійно вирішують, яку суму можуть сплатити, аби підтримати волинську бригаду та наблизити нашу спільну перемогу над ворогом.

Забіг проводиться онлайн, аби залучити якнайбільше поціновувачів бігу, готових підтримати фінансово Князівську бригаду. Тож, хоч де людина перебуває, вона може обрати зручні час та місце, щоб долучитися до цього забігу.

Разом із тим, організатори продумали можливість і офлайн-забігу. Його запланували провести у Луцьку.

Тож у Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки у вихідні 14 та 22 травня з 8.00 до 14.00 триватимуть забіги у рамках цієї ініціативи. Додатково тут усі охочі зможуть придбати сувенірну продукцію з символікою цього забігу.

- Можна приходити родинами або дружніми компаніями, зареєструвавшись онлайн і сплативши кошти, та бігти. Оскільки дистанції не обмежені кілометражем, їх можуть подолати навіть діти. Й отримати на згадку про те, що теж зробили свій внесок у перемогу, медаль. – уточнив Олександр Оришко, директор СК «Лучеськ».

Щодо реєстрації, то вона відбувається на сайті і триватиме до 20 травня 2022 року.

Найперше потрібно обрати один із п’яти забігів, що, як уже уточнювалося, залежать не від дистанції, а від вартості благодійного внеску. Потім – сплатити благодійний стартовий внесок.

Організатори беруть на себе зобов’язання безкоштовно надіслати учасникам стартовий номер та пам’ятну медаль у вказане відділення «Нової пошти».

Щоправда, це не стосується тих учасників, які проживають у Луцьку. Бо вони мають забрати ці пам’ятні відзнаки в одному з пунктів видачі в обласному центрі Волині: або Центрі туристичної інформації та послуг міста Луцька (вул. Сенаторки Левчанівської, 2), або магазині «Альпініст» (вул. Конякіна, 25 Б).

Також це можна буде зробити два дні поспіль під час офлайн-забігу у Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки.
«Забіг ми символічно завершуємо 22 травня. Адже саме цього дня вісім років тому неподалік міста Волноваха Донецької області на військовослужбовців волинської бригади (на той час – 51-ї ОМБр) напали вороги. Загинули 18 бійців, ще майже 30 отримали поранення. Сепаратисти та російські військові (бо є дані, що напад здійснив загін під керівництвом Ігоря Безлера («Бєса»), кадрового російського полковника ГРУ) мали на меті прорвати кільце сил АТО, однак українським воїнам вдалося відбити атаку та втримати контроль над блокпостом.
Цей забіг – то і пошанування пам’яті полеглих, і дуже потрібна нині реальна підтримка бійців 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, яка зараз боронить нашу землю від російських окупантів на передовій.

Тож усі кошти підуть на купівлю спеціалізованого обладнання для них (GPS- трекери Garmin), першочергові потреби в якому визначили керівники цієї військової частини», – розповів Володимир Захожий.

Також організатори обов’язково покажуть, що придбають та передадуть бійцям Княжої бригади. «Лише спільними зусиллями можна наблизити перемогу», – наголошують організатори забігу, запрошуючи усіх охочих реєструватися у забігові. В разі необхідності бажаючі зможуть завершити свої дистанції до кінця травня. А про зібрану суму буде прозвітовано у день завершення забігу.






На правах реклами