Ми у Facebook
15.05.2022, 15:50

У Рівному відкриють чергові дитсадки

Станом на сьогодні, відкрити планують тільки чергові заклади дошкільної освіти, де наявні спеціалізовані укриття. Таких у місті небагато.
За словами очільника Рівного Олександра Третяка, в обласному центрі є лише кілька дитсадків з укриттями. Тому якщо в міській раді приймуть рішення про відкриття дошкільних закладів, спершу відкриватимуть саме такі.

Однак, потрапити в дитячий садок зможуть не всі вихованці, а лише ті, чиї батьки обоє мають повний робочий день та працюють у галузі критичної інфраструктури.

Ситуацію коментує й начальник Управління освіти Рівного Богдан Турович. Він каже, що всі дитсадки в місті вже оглянули й відповідають критеріям безпеки лише декілька з них.

ДНЗ, які, ймовірно, відкриють, можуть прийняти лише 400 дітей. Саме тому прийняли рішення щодо того, кого прийматимуть насамперед.

Разом з тим, з'яилися рекомендації МОН, щодо того, що замість укриттів можна використовувати підвали придатні для цього. Тому наразі їх оглядають.

Остаточне рішення щодо відкриття дошкільних закладів освіти у Рівному приймуть після обговорення з батьками питання про те, чи готові вони віддавати дітей у садки під час війни.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ