Ми у Facebook
28.05.2022, 20:00

Як захиститись від укусів комарів без хімії: корисні поради

Комарі здатні зіпсувати будь-який відпочинок. Ось декілька порад, як захиститися від укусів комарів.
Лікар-дерматолог Наталія Семенюк розповіла, що однією з причин обрання комарами своїх "жертв" є запах тіла людини, а не міф про те, що одна група крові є більш привабливою для комарів, ніж інші, пише видання "Під прицілом".

Який одяг захистить від комарів?


Найбезпечніший "нехімічний" захист – закритий одяг. Тож на природу краще вибирайте одяг з довгими рукавами, бажано з щільної тканини, ще щось на голову, а на ноги штани – і комар до вас не добереться.

До того ж, допоможе світлий одяг, якого комарі не люблять, а тому активно не нападатимуть. Однак "навдягатися" можна, коли на вулиці прохолодно. Якщо ж спека – руки й ноги голі – можна користуватися спеціальними засобами проти укусів комарів.

Як захистися від комарів?


Допоможуть вберегтися від укусів спеціальні креми, спреї, лосьйони. Однак, магазинні засоби можуть викликати алергічні реакції. Тому, якщо є схильність до таких – варто проконсультуватися з лікарем. Або ж зробити пробу – нанести засіб на внутрішню поверхню передпліччя й почекати певний час – подивитися чи не буде ніяких подразнень, зазначає Наталія Семенюк.

Як вберегти дітей від комарів?


Обираючи креми чи лосьйони від укусів комарів для дітей – лікар-дерматолог радить дотримуватися вказаних на упаковці рекомендацій. Наносити дітям такі засоби можна з двох-трьох років. Якщо малюк не алергічний – самі по собі ці засоби особливої шкоди не несуть, коментує Семенюк.

Інша справа – надто "чутливий" до алергій малюк – тоді треба консультуватися з лікарем. Якщо у дитини з'являється свербіж після укусу комара – обов'язково продезінфікуйте ранку. Щоб не потрапила інфекція – не дозволяйте малюкові "розчісувати" її. Це ж стосується і дорослих – місця укусів від комарів головне не свербіти!

Що робити, якщо комар вкусив?


Якщо "крихітний вампір" уже вкусив – спершу треба зменшити свербіж. Можна використовувати знову ж таки спеціальні засоби: креми лосьйони. А можна обрати й народні методи. Найпростіший – обробити уражену ділянку настойкою календули, каже Семенюк. Або намочити місце укусу звичайним розчином соди – 1 чайну ложку на склянку води й змастити соком лимона.





На правах реклами