Ми у Facebook
30.05.2022, 10:59

Спроба №3: Петро Порошенко планує виїхати за кордон

П'ятий президент України Петро Порошенко знову спробує перетнути державний кордон України.
30 травня він повідомив, що прямує з Києва на Конгрес та Саміт Європейської народної партії до Роттердама. Порошенко звернувся до президента Володимира Зеленського із закликом не перешкоджати його участі у саміті.

"Маю відповідне офіційне запрошення від Президента Європейської народної партії. Є оформлене відрядження, підписане Головою Верховної Ради України. Заплановано мої виступи на Конгресі та Саміті ЄНП, низку зустрічей з керівниками ЄС, держав та урядів країн, лідерами європейських партій", — написав Порошенко.

За його словами, на тлі зовнішньої загрози важливо зберігати єдність та скоординованість зусиль, уникати будь-яких внутрішніх розбратів і спільно працювати на всіх можливих міжнародних майданчиках.

“Хочу наголосити: головний сигнал, з яким прямую до Роттердама, — надати Україні статус країни-кандидата на членство в ЄС вже в червні, шо символічно збігається з п’ятиріччям запровадження безвізового режиму. Другий сигнал — це підтримати Україну у відсічі путінської агресії та відновленні територіальної цілісності. Третій сигнал — це надання нашій державі достатньої фінансової допомоги під час війни та схвалення “Плану Маршалла 2.0” для післявоєнної відбудови”, — написав Порошенко.






На правах реклами