Ми у Facebook
01.06.2022, 21:58

Польща і Україна співпрацюватимуть у царині національної пам'яті

фото з t.me/mkipu/

Меморандум щодо цього підписали сьогодні, 1 червня.
1 червня в рамках візиту Прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького та його команди до Києва між Міністерством культури та інформаційної політики України та Міністерством культури та національної спадщини Республіки Польща підписано Меморандум про співробітництво у сфері національної пам'яті.

Меморандум підписали Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко та Віцепрем'єр-міністр, Міністр культури та національної спадщини Республіки Польща Пьотр Глинський.


Документ передбачає співробітництво держав в розшуку, ексгумації, похованні, відзначенні, легалізації, реконструкції та правової охорони місць вшанування та поховань. Для цього планується створення українсько-польської робочої групи, яка виконуватиме спільні домовленості.

Робочу групу, до складу якої увійдуть експерти та представники профільних установ держав, очолять заступники міністрів культури обох країн. Реалізація Меморандуму розпочнеться після закінчення тримісячного періоду після скасування воєнного стану на всій території України. Першим завданням групи буде встановлення порядку, компетенції та термінів подання заяв та розгляду справ у сфері національної пам’яті.

За повідомленням з Міністерства культури та інформаційної політики





На правах реклами