Ми у Facebook
15.06.2022, 13:59

Лукашенко може наказати наступати на Рівне

Жителів Рівненщини та Волині з початку війни турбує питання - чи не долучиться до нападу росії і Білорусь. Самопроголошений президент Білог Олександр Лукашенко має проросійські погляди і вже кілька місяців накопичує біля кордону з Україною свої війська.
Військовий експерт Олег Жданов у коментарі ТСН.ua висловився щодо цього. Як він говорить путін може "дотиснути" Лукашенка до прийняття рішення йти на Україну.

Зараз у Білорусі хочуть збільшити армію з 45 тисяч до 80 тисяч людей. Жданов каже, що раніше цю різницю мали заповнити контрактниками. Проте, зараз говорять про мобілізацію 35 тисяч резервістів.

"Саме з 18 червня по 8 липня проведуть навчання в Білорусі з військоматами. Ці навчання нам покажуть індикатор готовності або рішучості самого Лукашенка до прийняття рішення щодо вторгнення білоруської армії в Україну", - каже Олег Жданов.

Експерт припускає, що під найбільшою загрозою буде Рівненщина та Волинь.

"Під загрозою Рівне та Луцьк. Вони навряд намагатимуться просуватися на Київ. Оскільки повторного походу такого дуже легкого вже не буде. Ми облаштовуємо кордон, готуємо рубежі оборони, тримаємо там необхідну кількість військ. Тому, головна мета - відкриття другого фронту, аби Україна воювала на два фронти. Друга мета не менш вагома - спробувати відсікти Україну від західної воєнної допомоги", - каже експерт.





На правах реклами