Ми у Facebook
17.06.2022, 08:40

Робота в сфері культури не просто праця, а окремий вид мистецтва

Інколи буває надзвичайно складно зосередити увагу на чомусь одному та обрати той вид діяльності, що приноситиме задоволення. Про мистецтво як невід’ємну складову людського буття, труднощі у процесі роботи та творче бачення поговоримо з керівником МБК «Сузір’я» м. Сарн Людмилою Ворон.
ПІБ: Ворон Людмила Іванівна
Знак зодіаку: терези
Сімейний стан: одружена
Життєве кредо: «Піднімайся і ніколи не здавайся!»
Улюблений фільм: про сильних особистостей
Улюблена музика: класична
Улюблений письменник: Ліна Костенко, Дейл Карнегі
Об’єкт натхнення: сім`я (донька Марта, синочок Сашко та чоловік Олександр)
Мистецтво – це політ фантазії. Це неповторний, неймовірний та надзвичайно казковий світ.
Рівне – це яскрава родзинка Полісся, яка залишає у пам`яті лише приємні спогади та позитивні враження.




Сучасний світ – багатогранний та різноманітний. Інколи буває надзвичайно складно зосередити увагу на чомусь одному та обрати той вид діяльності, що приноситиме задоволення – практичне та естетичне. Про мистецтво як невід’ємну складову людського буття, труднощі у процесі роботи та творче бачення поговоримо з керівником міського будинку культури «Сузір’я» м. Сарн Людмилою Ворон.

1. Розкажіть про себе. Чим займаєтеся? З чого починали свій шлях?

Усе життя я працюю у сфері культури, а вона в свою чергу тісно переплітається з мистецтвом. Мій творчий шлях та становлення особистості розпочався зі зразкової студії «Ладоньки» в МПК «Текстильник» у місті Рівному. Це чудові роки плідної праці з дітками, наставником творчого процесу була і є Людмила Панащук. Перші ролі, хвилювання, проведення різних заходів, написання сценаріїв свят, концертів, зміна образів ведучої – це все про становлення та розвиток. Так склалося, що свою творчу діяльність продовжила у Сарнах, ставши керівником міського будинку культури «Сузір’я». Новий етап виявився цікавим та водночас непростим, адже мені довелося створювати колектив та гурткову діяльність закладу з нуля. Завдяки підібраній команді фахівців та однодумців за короткий термін нам вдалося досягти високих результатів. На сьогодні МБК «Сузір’я» є осередком дитячо-юнацької творчості, що об’єднує дітей та дорослих. Кожна дитина талановита, головне – допомогти їй розкритись та віднайти свою «родзинку».

2. Які труднощі виникають у процесі роботи та як Ви їх долаєте?

Буває різне – успіхи та невдачі, перемоги і поразки, але варто пам’ятати одне – ніколи не відступати, не здаватись, а продовжувати підніматись по життєвих сходинках, як важко не було б. Працювати, жити, творити, боротись, а найголовніше – нести добро у цей світ.

3. Наскільки важливим є мистецтво у Вашому житті?

Мистецтво в житті – це різнокольоровий пазл, що складається в цілу картинку під назвою «життя».

4. Що для Вас є щастя?


Щастя – це сміятись, плакати, радіти, подорожувати, творити, працювати… Щастя – це бачити усміхненими поряд усіх своїх рідних і близьких людей. Одним словом – жити і дякувати Богу за кожен день.

5. Які відзнаками оцінена Ваша праця?

Маю багато різних грамот, дипломів та подяк. У 2017 році отримала звання «Гордість міста».

6. Що для вас успіх та в чому Ваш секрет?

Мій секрет успіху полягає, напевно, в тому, що поряд зі мною працюють мої однодумці – креативна, творча, працьовита молодь.




7. Як проводите вільний час?

У вільний час слухаю музику, що надихає. Обожнюю споглядання заходу сонця та атмосферу спокою та ауру благодаті. Захоплююсь фітнес-танцями, вони енергетично заряджають, додають сил та наснаги.

8. Поговорімо про культуру у час пандемії. У яких форматах працює МБК і як вдається лишатися ?

У цей нелегкий період пандемії, де світом (й у тому числі творчою та культурно-масовою роботою) керують обмеження, ми разом з колективом переходимо на нові форми роботи, створюємо проєкти, акції, залучаємо охочих до спільної роботи та одразу націлюємо на швидкий результат. Обговорюємо ідеї, задуми, перспективи розвитку закладу. У період пандемії намагаємось використовувати новітні технології, засоби інформації та зв’язку. Я переконана, що нам вдається розширювати творчий кругозір та сприяти розвитку мистецького бачення молодого покоління.

9. Що побажаєте молодим людям, що лише починають свій творчий шлях? Варто поєднувати своє життя з мистецтвом і культурою?

Культура починається із себе – з власних думок, вчинків, ставлення та сприйняття навколишнього світу. Коли ми виховуємо себе, розвиваємось, навчаємось і навчаємо, тоді світ змінюється на краще. Наше завдання – нести любов, добро, радість, віру та надію заради наших дітей, адже вони – майбутнє, гордість та надія! Молоді бажаю ніколи не зупинятися і не здаватися. Вірити у свої сили. Віднайти ту «родзинку», яка приносить задоволення у роботі. Радіти життю, не втрачати моменту і цінувати кожну мить.






На правах реклами