Ми у Facebook
20.06.2022, 16:00

В Україні волонтерять навіть видри

На острові Балі разом зі своїм власником, українським волонтером Лео, живуть дві видри. Їх звати Хейзл і Пушан. Коли почалося російське вторгнення в Україну, Хейзл і Пушан не змогли стояти осторонь і почали займатись разом з Лео і його друзями волонтерством.

Вони поширюють інформацію про війну у своїх соціальних мережах, працюють з іноземними та українськими волонтерами, донатять кошти, збирають гуманітарну допомогу і не тільки..

Лео, Хейзел і Пушан підтримують підрозділ ЗСУ: купують дрони та форму. Військові, яким допомагають Хейзл і Пушан, неодноразово брали участь в запеклих боях і навіть підбивали ворожу техніку.

Сторінка українських видр-волонтерів в мережі Instagram є доволі популярною серед англомовних підписників (в середньому за місяць аккаунт відвідують близько 1,5-2 млн унікальних користувачів). Хейзл і Пушан разом зі своїм “татом”, користуються популярністю в соціальних мережах і постійно закликають всіх шанувальників видр допомагати Україні будь-яким зручним та доступним способом.



Загальну суму гуманітарної допомоги, яку видри зібрали за весь час свого волонтерства підрахувати складно, але тільки прямої допомоги було точно зібрано на суму понад 25-30 тисяч доларів. Також у Лео та видр є друзі, які живуть в Америці — вони висилають в Україну допомогу від видр цілими палетами!

Також видри охоче підтримують HelpHubUA: платформу, яка допомагає українським волонтерам знайти донорів за кордоном. Це своєрідний онлайн хаб, де в іноземних благодійників є можливість перераховувати гроші безпосередньо на конкретні потреби волонтерських ініціатив.

Волонтери можуть опублікувати свої ініціативи зі збору коштів, інші — обрати, кому задонатити.

HelpHubUA — це неприбутковий проєкт команди комунікаційної та продакшн агенції повного циклу Linza Agency. Стежити за апдейтами проєкту можна на сторінках HelpHubUA у Facebook та Instagram. Стежити за новинами від Хейзл та Пушан можна на сторінці Instagram тут.

З будь-яких питань щодо волонтерства видр в Україні звертайтесь в директ instagram-аккаунта Хейзл та Пушан.



Разом до перемоги!





На правах реклами