Ми у Facebook
21.06.2022, 09:15

Наймолодша авторка Рівненщини про те, що дитяча література -це мистецтво

"Смачна міжпланетна мандрівка"- друге видання наймолодшої авторки Рівненщини, лавреатки літературної премії імені Михайла Дубова Іринки Рачковської. Це захоплююча історія дружби дітей із планети Земля та інших планет, яких об'єднують технологічні цікавинки - соцмережі, селфі, віртуальна реальність.
Книжечка вчить не тільки дружбі та комунікабельності, але й готує маленьких читачів до найближчого фантастичного майбутнього, адже міжпланетне спілкування так вже близько! Ілюстрації до книги Іринки зробила її молодша сестричка Богуславка, яка мріє стати відомою на Землі та в Космосі художницею.



Мені надзвичайно цікаво писати фантастичні історії! У своїй першій книжечці я писала про чарівну фею, яка любила сік з помідорів, про жар-птицю, яка на моєму горісі народила маленьких жар-пташечок. А "Смачна міжпланетна мандрівка" - це історія, яка виросла разом зі мною. Книга описує дружбу між різними цивілізаціями, яка, на мою думку, вже надзвичайно близько. Мене надихають історії про космічні подорожі, про сучасні технічні можливості, здобутки Ілона Маска. Це надзвичайно весело - подорожувати Космосом, а ще цікаво відчувати, що хтось по-дружньому там тебе чекає в гості!)). Література - це мова фантазії. Я багато читаю, маю своє бачення, а ще люблю вигадувати різні власні історії. Мені здається, що це достатньо для того, аби писати книги.
Ірина Рачковська



Книга видана зовсім недавно, але набула широкого резонансу та отримала схвальні відгуки від багатьох рівненських та українських письменників та культурних діячів.

"Наявність таланту не залежить від віку. Іноді неабиякі творчі здібності прокидаються в людині у дуже ранньому віці. Твір Ірини Рачковської – зовні проста і ненав’язлива оповідь про дружбу і спільну мандрівку земних дітей із космічними прибульцями. І вже, як дорослий читач, згодом розумієш – а чи не пародіює авторка наш дорослий світ, чи не нагадує батькам, що за буденними клопотами вони не так вже й часто зазирають у барвисто-розмаїтий світ своїх дітей?"







На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ