Ми у Facebook
24.06.2022, 10:10

Україна кандидат в Європейський Союз: Про які можливості йдеться?

28 лютого Україна подала заявку на членство в ЄС, а 23 червня на саміті в Брюсселі, лідери 27 країн – членів ЄС ухвалили офіційне рішення: Україна отримує статус кандидата на вступ до Європейського Союзу.
Що це означає для нас і що це дає Україні? Що це означає і що дає Європі?

▪️Статус кандидата — це новий том в історії європейської інтеграції України. Україна в майбутньому стане членом ЄС — тепер це закріплено на офіційному рівні.

▪️Статус кандидата – це обов’язковий етап, який проходила більшість країн. Це новий статус і новий імідж: Україна – це майбутній рівний партнер для щонайменше 27 країн ЄС.

▪️Статус кандидата до ЄС – це визнання досягнень у становленні зрілого демократичного європейського суспільства. Це потужний політичний меседж.

▪️Статус кандидата – це висока оцінка ринкових перетворень, завдяки яким ми інтегрувалися до економіки ЄС в енергетиці, цифровій сфері, митниці та інших ключових галузях. Це доступ до нових програм фінансової підтримки ЄС, інвестиції, проєкти, робочі місця, підтримка повоєнного відновлення.

▪️Відпер Україна — не країна третього світу. Відсьогодні Україна зможе долучатися до роботи окремих органів та нових програм ЄС, доступ до яких обмежено для третіх країн. Сьогодні ми позбулися цього принизливого визначення.

▪️Україна продовжує втілювати законодавство, норми та правила ЄС. Уряд розробить відповідну дорожню карту за рекомендаціями Єврокомісії.

▪️Україна прагне не приєднатися, а повернутися до європейської родини. Ми обрали шлях, за яким боролися під час Революції на граніті, Помаранчевої революції та Революції Гідності. Саме через це на ньому постала РФ.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ