Ми у Facebook
26.06.2022, 06:49

Сирники в духовці: простіше, ніж ви можете уявити

Цим рецептом користуюся 20 років і якщо Ви робите все правильно і не порушуєте технологію приготування, результат буде чудовий. Сир використовується певної щільності, найкраще домашній, не розсипчастий а брикетиком.
Складові:

- 0,5 кг домашнього сиру або яготинський
- 2 - 3 яйця
- 3 столові ложки борошна
- За бажанням: цукор, родзинки, ванілін.

Наступного разу обов'язково фотографую та покажу. Якщо готуєте з магазинного, то беремо не сиркову масу, а сир великими пластівцями, краще 9%. Для приготування смачних та пишних сирничків ми не використовуємо блендер, інакше сир попливе (і Ви будете змушені додавати ще й ще муки і в результаті вони вийдуть тугі та забиті). Хтось перетирає через сито, я використовую "картоплем'ялку" простий девайс для приготування картопляного пюре. Добре розминаю і вимішую спочатку сир, додаю яйця. Спочатку два і дивлюся на консистенцію (чи потрібно додавати третє). Якщо сир крутий, додаю, якщо вже м'який і м'який, буде достатньо двох.
Але найчастіше йде саме 3 шт.
Тепер додаю муку. Якщо хочете додавати цукор, робимо це на початку. Сир + цукор + яйця + мука.
Черговість теж має значення!
Потім формуємо кульки, рясно пануємо в борошні, надаємо форму (краще за допомогою ножа). Викладаємо на лист, або трохи змащений маслом, або застилаємо пергаментним папером і тоді виходить зовсім ПП. Випікаємо в духовці за температури 180 градусів. Час приготування залежить від розміру та духовки. Просто поглядайте на них.
Хтось воліє засмажені, комусь подобаються бліді - дієтичні. Можна випікати тільки з одного боку, тоді верх буде трохи зажаристий. Якщо любите з скоринкою, тоді потрібно буде їх перевернути і тоді виходить засмаженим і верх і низ.





На правах реклами