30.06.2022, 15:00
Домашня пастила з вишні: покроковий рецепт
Пастила - це смачний і повністю натуральний десерт з фруктів і меду або цукру. Це не тільки корисні ласощі, але і хороший спосіб на кілька місяців зберегти смак фруктів.
Вишневу пастилу навряд чи купиш у магазині, а ось приготувати її в домашніх умовах – простіше простого. Нам знадобляться лише два інгредієнти - вишня та цукор, час та бажання здивувати рідних саморобними ласощами.
Для приготування домашньої вишневої пастили нам знадобиться всього 2 інгредієнти - вишня та цукор. Ягоди (вага вказана з кісточкою) підійдуть як свіжі, так і заморожені. Вишню перебираємо, миємо та даємо стекти воді. Після цього виймаємо кісточки у будь-який спосіб.
Приготування:
•Кладемо вишню у у посуд (бажано з товстим дном), закриваємо кришкою і ставимо на середній вогонь. Під кришкою вишня швидше розм'якшиться та пустить сік. Томимо близько 5-7 хвилин, помішуючи.
•Після цього додаємо цукор – 200 грамів, Якщо ви хочете солодку пастилу, спробуйте і додайте більше цукру. Без цукру пастила буде кислою.
•Варимо на середньому вогні, не забуваємо весь час помішувати. Через хвилин 15 вишня повністю розм'якшиться і набуде консистенції варення.
•Вміст каструлі потрібно подрібнити до однорідної маси. Найзручніше за допомогою блендера.
•Беремо деко і застилаємо його пергаментом. Можна змастити тонким шаром рафінованої олії. Виливаємо на пергамент ще гарячий вишневий джем і розрівнюємо лопаткою. Товщина шару має бути не більше 7-8 мм, інакше пастила буде дуже довго сохнути. Постарайтеся зробити так, щоб фруктова маса була розподілена однаковим шаром за товщиною, інакше пастила в духовці може підгоріти з країв.
•Сушити домашню пастилу з вишні можна різними способами. Перш за все, в духовці на найменшій температурі (не більше 100 градусів) з прочиненими дверцятами. Залежно від товщини шару часу може знадобитися по-різному. Крім цього, можна скористатися спеціальною сушаркою для овочів та фруктів. Або на свіжому повітрі на сонечку. Якщо вам до душі останній спосіб, пам'ятайте, що найкраща погода – спекотний сонячний день. Тоді цілком вистачить доби, щоб пастила з вишні висохла. Тим часом, у звичайну (іноді похмуру або мінливу) погоду це може зайняти 3-4 дні. Готовність вишневої пастили запросто визначається тактильним способом, тобто не лише зовні, а й на дотик. Якщо натиснути на пласт пальцем, він залишається сухий, але трохи липкий (це нормально), а пастила - пружною.
•Залишається нарізати пастилу кухонними ножицями, ножем або ножем для піци. Згортаємо пластини щільними рулетиками та зберігаємо наш десерт-заготівлю в холодильнику.
Порада: Щоб пастила не розгорнулася, краще обмотати пергаментом і обв'язати ниткою. За бажанням до пастили можна додати - кориця, м'ята, кардамон, мускатний горіх, гвоздика, бадьян. Смачного!
Для приготування домашньої вишневої пастили нам знадобиться всього 2 інгредієнти - вишня та цукор. Ягоди (вага вказана з кісточкою) підійдуть як свіжі, так і заморожені. Вишню перебираємо, миємо та даємо стекти воді. Після цього виймаємо кісточки у будь-який спосіб.
Приготування:
•Кладемо вишню у у посуд (бажано з товстим дном), закриваємо кришкою і ставимо на середній вогонь. Під кришкою вишня швидше розм'якшиться та пустить сік. Томимо близько 5-7 хвилин, помішуючи.
•Після цього додаємо цукор – 200 грамів, Якщо ви хочете солодку пастилу, спробуйте і додайте більше цукру. Без цукру пастила буде кислою.
•Варимо на середньому вогні, не забуваємо весь час помішувати. Через хвилин 15 вишня повністю розм'якшиться і набуде консистенції варення.
•Вміст каструлі потрібно подрібнити до однорідної маси. Найзручніше за допомогою блендера.
•Беремо деко і застилаємо його пергаментом. Можна змастити тонким шаром рафінованої олії. Виливаємо на пергамент ще гарячий вишневий джем і розрівнюємо лопаткою. Товщина шару має бути не більше 7-8 мм, інакше пастила буде дуже довго сохнути. Постарайтеся зробити так, щоб фруктова маса була розподілена однаковим шаром за товщиною, інакше пастила в духовці може підгоріти з країв.
•Сушити домашню пастилу з вишні можна різними способами. Перш за все, в духовці на найменшій температурі (не більше 100 градусів) з прочиненими дверцятами. Залежно від товщини шару часу може знадобитися по-різному. Крім цього, можна скористатися спеціальною сушаркою для овочів та фруктів. Або на свіжому повітрі на сонечку. Якщо вам до душі останній спосіб, пам'ятайте, що найкраща погода – спекотний сонячний день. Тоді цілком вистачить доби, щоб пастила з вишні висохла. Тим часом, у звичайну (іноді похмуру або мінливу) погоду це може зайняти 3-4 дні. Готовність вишневої пастили запросто визначається тактильним способом, тобто не лише зовні, а й на дотик. Якщо натиснути на пласт пальцем, він залишається сухий, але трохи липкий (це нормально), а пастила - пружною.
•Залишається нарізати пастилу кухонними ножицями, ножем або ножем для піци. Згортаємо пластини щільними рулетиками та зберігаємо наш десерт-заготівлю в холодильнику.
Порада: Щоб пастила не розгорнулася, краще обмотати пергаментом і обв'язати ниткою. За бажанням до пастили можна додати - кориця, м'ята, кардамон, мускатний горіх, гвоздика, бадьян. Смачного!
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Вікторія ТРОФIМОВА Переглядів: 5329корисні рецепти, кулінарія, корисні поради, пастила з вишні, рецепт, пастила
Інші статті рубрики:
Успіх в особистому житті та подарунки: астропрогноз на середу
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 22 січня.
переглядів: 209
До кінця тижня буде кілька магнітних бур: відомі дати
Магнітні бурі - це явище, яке може вплинути на самопочуття людей, викликати головний біль, втому та перепади настрою. Вчені попереджають, що найближчими днями очікується кілька магнітних коливань.
переглядів: 217
Як вберегтися від сезонних вірусів: поради лікарів
Зимою ми стаємо більш вразливі до хвороб через ослаблену імунну систему.
переглядів: 188
Ситно та бюджетно: рецепт запеченої картоплі з броколі та сиром
Незвичний рецепт, який сподобається вашим рідним.
переглядів: 1082
Динамо-Галатасарай: де дивитися
Матч між стамбульським “Галатасараєм” та київським “Динамо” відбудеться у вівторок, 21 січня, у Стамбулі. Початок гри заплановано на 17:30 за київським часом.
переглядів: 238