Домашня пастила з вишні: покроковий рецепт
Для приготування домашньої вишневої пастили нам знадобиться всього 2 інгредієнти - вишня та цукор. Ягоди (вага вказана з кісточкою) підійдуть як свіжі, так і заморожені. Вишню перебираємо, миємо та даємо стекти воді. Після цього виймаємо кісточки у будь-який спосіб.
Приготування:
•Кладемо вишню у у посуд (бажано з товстим дном), закриваємо кришкою і ставимо на середній вогонь. Під кришкою вишня швидше розм'якшиться та пустить сік. Томимо близько 5-7 хвилин, помішуючи.
•Після цього додаємо цукор – 200 грамів, Якщо ви хочете солодку пастилу, спробуйте і додайте більше цукру. Без цукру пастила буде кислою.
•Варимо на середньому вогні, не забуваємо весь час помішувати. Через хвилин 15 вишня повністю розм'якшиться і набуде консистенції варення.
•Вміст каструлі потрібно подрібнити до однорідної маси. Найзручніше за допомогою блендера.
•Беремо деко і застилаємо його пергаментом. Можна змастити тонким шаром рафінованої олії. Виливаємо на пергамент ще гарячий вишневий джем і розрівнюємо лопаткою. Товщина шару має бути не більше 7-8 мм, інакше пастила буде дуже довго сохнути. Постарайтеся зробити так, щоб фруктова маса була розподілена однаковим шаром за товщиною, інакше пастила в духовці може підгоріти з країв.
•Сушити домашню пастилу з вишні можна різними способами. Перш за все, в духовці на найменшій температурі (не більше 100 градусів) з прочиненими дверцятами. Залежно від товщини шару часу може знадобитися по-різному. Крім цього, можна скористатися спеціальною сушаркою для овочів та фруктів. Або на свіжому повітрі на сонечку. Якщо вам до душі останній спосіб, пам'ятайте, що найкраща погода – спекотний сонячний день. Тоді цілком вистачить доби, щоб пастила з вишні висохла. Тим часом, у звичайну (іноді похмуру або мінливу) погоду це може зайняти 3-4 дні. Готовність вишневої пастили запросто визначається тактильним способом, тобто не лише зовні, а й на дотик. Якщо натиснути на пласт пальцем, він залишається сухий, але трохи липкий (це нормально), а пастила - пружною.
•Залишається нарізати пастилу кухонними ножицями, ножем або ножем для піци. Згортаємо пластини щільними рулетиками та зберігаємо наш десерт-заготівлю в холодильнику.
Порада: Щоб пастила не розгорнулася, краще обмотати пергаментом і обв'язати ниткою. За бажанням до пастили можна додати - кориця, м'ята, кардамон, мускатний горіх, гвоздика, бадьян. Смачного!


корисні рецепти, кулінарія, корисні поради, пастила з вишні, рецепт, пастила
Як розписати писанку: інструменти, техніка, орнамент

Розпис писанки — це не просто творчий процес. Це глибоке занурення у власне "я", спосіб осмислення світу і форма збереження культурної спадщини. Писанка — це не лише великодній символ, а живий код української нації, в якому переплітаються естетика, духовність і історична пам’ять.
переглядів: 44
Компенсація для роботодавців: як отримати підтримку за працевлаштування молоді

Роботодавці в Україні мають можливість отримати фінансову компенсацію за працевлаштування молодих фахівців. Про це повідомляє Державна служба зайнятості. Ініціатива спрямована на підтримку бізнесу та створення додаткових можливостей для молоді, яка лише починає свій професійний шлях.
переглядів: 45
Як перевірити масло вдома: кілька простих рецептів

Вершкове масло — постійний гість на кухні багатьох українських родин. Його цінують не лише за універсальність у приготуванні страв, а й за поживні властивості.
переглядів: 54
Салат «Сніданковий» за 5 хвилин: швидко, просто, смачно

Ранок задає настрій усьому дню — і саме з поживного та водночас легкого сніданку варто розпочинати. Якщо не хочеться довго стояти біля плити, цей рецепт стане справжньою знахідкою.
переглядів: 172
Передбачення на неділю: дізнайтесь, що вас чекає

Дізнайтеся своє персональне передбачення на 13 квітня.
переглядів: 384