Домашня пастила з вишні: покроковий рецепт
Для приготування домашньої вишневої пастили нам знадобиться всього 2 інгредієнти - вишня та цукор. Ягоди (вага вказана з кісточкою) підійдуть як свіжі, так і заморожені. Вишню перебираємо, миємо та даємо стекти воді. Після цього виймаємо кісточки у будь-який спосіб.
Приготування:
•Кладемо вишню у у посуд (бажано з товстим дном), закриваємо кришкою і ставимо на середній вогонь. Під кришкою вишня швидше розм'якшиться та пустить сік. Томимо близько 5-7 хвилин, помішуючи.
•Після цього додаємо цукор – 200 грамів, Якщо ви хочете солодку пастилу, спробуйте і додайте більше цукру. Без цукру пастила буде кислою.
•Варимо на середньому вогні, не забуваємо весь час помішувати. Через хвилин 15 вишня повністю розм'якшиться і набуде консистенції варення.
•Вміст каструлі потрібно подрібнити до однорідної маси. Найзручніше за допомогою блендера.
•Беремо деко і застилаємо його пергаментом. Можна змастити тонким шаром рафінованої олії. Виливаємо на пергамент ще гарячий вишневий джем і розрівнюємо лопаткою. Товщина шару має бути не більше 7-8 мм, інакше пастила буде дуже довго сохнути. Постарайтеся зробити так, щоб фруктова маса була розподілена однаковим шаром за товщиною, інакше пастила в духовці може підгоріти з країв.
•Сушити домашню пастилу з вишні можна різними способами. Перш за все, в духовці на найменшій температурі (не більше 100 градусів) з прочиненими дверцятами. Залежно від товщини шару часу може знадобитися по-різному. Крім цього, можна скористатися спеціальною сушаркою для овочів та фруктів. Або на свіжому повітрі на сонечку. Якщо вам до душі останній спосіб, пам'ятайте, що найкраща погода – спекотний сонячний день. Тоді цілком вистачить доби, щоб пастила з вишні висохла. Тим часом, у звичайну (іноді похмуру або мінливу) погоду це може зайняти 3-4 дні. Готовність вишневої пастили запросто визначається тактильним способом, тобто не лише зовні, а й на дотик. Якщо натиснути на пласт пальцем, він залишається сухий, але трохи липкий (це нормально), а пастила - пружною.
•Залишається нарізати пастилу кухонними ножицями, ножем або ножем для піци. Згортаємо пластини щільними рулетиками та зберігаємо наш десерт-заготівлю в холодильнику.
Порада: Щоб пастила не розгорнулася, краще обмотати пергаментом і обв'язати ниткою. За бажанням до пастили можна додати - кориця, м'ята, кардамон, мускатний горіх, гвоздика, бадьян. Смачного!



корисні рецепти, кулінарія, корисні поради, пастила з вишні, рецепт, пастила
Активне життя з здоровими суглобами

«Без руху життя — лише летаргічний сон», — стверджував Жан-Жак Руссо і, як усі класики, він висловив істину, що є актуальною у всі часи. Ми щодня рухаємося завдяки нашим суглобам, гуляємо, танцюємо, бігаємо або просто розгойдуємо ногами, сидячи в кріслі. Як ми знаємо з уроків біології, кожен суглоб складається з суглобових кісток, поверхня яких вкрита хрящовою тканиною, капсули суглоба зі сполучної тканини та синовіальної оболонки, що вистилає капсулу зсередини і виділяє синовію (синовіальну рідину).
переглядів: 261
Треба знати: Як вибрати стигле манго (+ДУЖЕ КОРИСНИЙ ЛАЙФХАК)

Манго давно не дивина на полицях українських супермаркетів. Але, аби їм смачно поласувати, слід знати прості секрети вибору.
переглядів: 348
UKR PARTS: Признаки неисправности сцепления автомобиля

Сцепление не делает то, что должно? Есть ряд признаков того, что сцепление вашего автомобиля может потребовать внимания автомеханика. Чем раньше вы обнаружите отказ сцепления, тем больше вероятность того, что вы сможете избежать более серьезного ремонта автомобиля.
переглядів: 194
Як правильно вибрати кавуна: дуже цінні поради

Наближається сезон кавунів, якими любить смакувати уся сім'я. Але потрібно уміти вибрати стиглий кавунчик, який потішить усю сім'ю. Кілька простих правил допоможуть не помилитися з вибором і не витратити гроші дарма.
переглядів: 2968
Створення мобільного додатка: 5 вагомих причин створити прототип

Перш ніж перейти до процесу розробки, вам слід зробити прототип своєї програми. Таким чином ви зможете виявити проблеми та зосередитися на них, отримати зворотний зв'язок від користувачів та уникнути непотрібних витрат.
переглядів: 461