Ми у Facebook
03.07.2022, 07:54

Секрети чудового врожаю перцю

Перець - один із найпопулярніших і часто використовуються в кулінарії овочевих культур. Тому так важливо мати його у своєму городі. Погодьтеся, що набагато приємніше та безпечніше готувати страви з овочів, вирощених власноруч?

Сьогодні ми розкриємо пару секретів відмінного врожаю перцю!
Насамперед потрібно вибрати правильне місце для посадки. Перець любить велику кількість тепла та сонячного світла. Тому висаджуємо його на ділянці, де буде достатньо сонця.

Перець - вибагливий овоч, який не терпить різких перепадів температури та нестачі вологості. Тому його потрібно регулярно поливати, звичайно ж, у розумних межах.

Дуже важливо правильно сформувати кущі. Усі пасинки та квіти, які з'являються в нижній частині рослини до першого розгалуження, потрібно обривати. Це прискорить процес утворення плодів.

Також необхідно прищипувати (тобто видаляти) верхівки молодих пагонів та прибирати зайві квіти та гілки. Тоді всі перчики отримають необхідні їм поживні речовини та достатню кількість тепла та світла.

І останній дуже важливий секрет – перець дає великий урожай, якщо його підгодовувати сечовиною, а не коров'яком.

ПІДГОДОВУЄМО ПЕРЦІ 3 РАЗИ:

Перший - через два тижні після висадки в ґрунт. Для цього знадобиться: 1 ч.л. сечовини, 2 ч. л. суперфосфату та 10 літрів води. По одному літру виливаємо під кожен кущ.

Другий раз у період активного цвітіння. Беремо 1 ч. л. сечовини, 13 г калійної солі та розчиняємо у 10 літрах води (1 л під кожен кущ).

Третій - коли плоди на першому відгалуженні встигнуть. Потрібно взяти 2 ч. л. суперфосфату, 2 ч.л. калійної солі та повторити вже відому вам процедуру.

Щоб плоди зав'язалися краще, кожну підгодівлю додавайте 2 г суперфосфату під коріння рослин.

Дотримуючись всіх цих порад, ви зможете отримати відмінний урожай перцю і порадувати себе і ваших близьких вишуканими стравами за його участю!





На правах реклами