Ми у Facebook
04.07.2022, 15:15

Як позбутися від бліх у будинку: цікаві поради від рівнян

За порадою як вивести бліх з квартири до рівнян у групі " КітПес.Рівне" звернулася мешканка міста Дана Шабаліна (Dana Shabalina).
"Допоможіть порадою! Як вивести бліх з квартири?! Собаку вивезли в село, килим в хімчистку, підлогу помила і обробила розчином з ампули, що порадили в ветаптеці. А через тиждень знову з'явились, можливо є щось дієвіше? Живемо на першому поверсі"

Портал OGO.ua зібрав кілька порад, які допоможуть вам позбутися бліх. Та, спочатку давйте розберемося звідки в будинку беруться блохи?

Блохи можуть потрапляти в будинок різними шляхами - розглянемо найпоширеніші:

- З домашніми тваринами: кішки і собаки приносять бліх з вулиці.
- З вашим вуличним взуттям і, що дивно, навіть з одягом.
- Від сусідів: блохам не складе труднощів дострибати з сусідньої квартири в вашу.
- З підвалу або горища будинку. Якщо в підвалі вашого приватного будинку або багатоквартирного під'їзду водяться щурі, вони можуть бути перенощиками бліх, які рано чи пізно можуть потрапити і до вас.

Як позбутися від бліх?

- Відправте в пральну машину всі простирадла, ковдри, штори, а також приналежності вашого домашнього вихованця, включаючи його іграшки, подушки і ковдри. Попередньо краще піддати все це сухому очищенню і про всяк випадок оглянути матрац - цей захід також допоможе виявити клопів, якщо вони є. Прати краще при температурі від 60 градусів С (чим вище температура, тим краще, так як блохи дуже живучі і чіпкі).

- Очистіть килими і меблі. Чи знаєте ви, що найчастіше блохи кусають ноги? Це відбувається тому, що більшість цих паразитів живуть і розмножуються в килимах, на яких ви постійно ходите, і в м'якій оббивці меблів, на якій ви сидите.
- Зверніть особливу увагу на килимки перед і після вхідними дверима, якщо вони у вас є. Крім того, не забудьте пропилососити килимок у ванній кімнаті. Після того, як ви закінчите, помістіть вміст пилососа в запечатаний пластиковий пакет і викиньте в сміття відразу ж, щоб спритні блохи не встигли виповзти.
- Помийте підлоги. Не нехтуйте миттям кутів, плінтусів і площі під шафами і іншими меблями.
- Викиньте безнадійні речі. Якщо ви виявите, що ваш матрац сповнений бруду, мертвих жуків і їх яєць різного походження, вам краще викинути його на смітник.
-Помийте вуличне взуття. Необхідно помити все взуття, що ви носили останнім часом, щоб забезпечити будинок від повторного зараження.
- Коли Ви повністю очистите оселю, Вам варто звернутись у ветеринарну аптеку і купити засіб під назвою Неостомазан, він досить непогано очищає оселю від бліх. Щодо застосування препарату , детальніше Вам усе опишуть у аптеці.

Також, ми опублікуємо декілька порад від рівнянок, які залишили у коментарях до публікації:

Елена Хоменчук: З коридора можуть лізти. Робила пару днів підряд обробку бутоксом і дихлофосом аж туман стояв.

Екатерина Сингаева: Я мучилась з цим. Обробляйте кожні три дні, ви вбиваєте бліх, а яйця ні. Вони потім просто з'являтися постійно будуть якщо один раз обробити. Мені допоміг дихлофос...але я випшикала дві банки. Через три дні - одну.Потім просто для профілактики, бо я так намучилася з ними!

Света Редванська: Проблема не в собаці, вони до Вас потрапляють з підвалу. Потрібно їх травити там. У нас, у будинку є така проблема. Замовляємо службу один раз в рік.

Люда Дуброва: Це побутові блохи. Живуть і розмножуються в щілинах під підлогою (обожнюють, коли там пісок!).Вони і тваринам сильно докучають, і людям. Ми обробляли все труйкою від жука (але, щоб була без запаху!) кілька раз, бажано кілька годин не бути в квартирі,а потім не змивати. Періодично повторювати - зникнуть.

Lena Semenyuk-Nahirniak: Oбробіть дифлофосом підлогу, стіни на висоту до метра приблизно. Обробка має бути добряча, не жалкуючи, кожна шпарина та закутки, меблі. Лишіть на кілька годин. За кілька годин все добре провітріть та вимийте. Через тиждень повторіть. Для кращого ефекту повторів треба зо два. Оскільки зараз гаряче. Мала в житті випадок. Що правда це було приблизно в листопаді, то ж допомагав ще холод. Удачі в боротьбі!

Анастасія Кубська: У моєї подруги не було домашніх тварин , але ці блохи з‘явилися в їхній квартирі не зрозуміло звідки , квартира на третьому поверсі , вона обробляла чим тількі …., нічього не допомогало ( визивала спеціальну службу і вони професійно обробляли

Ira Stel'maschuk: Полин свіжий порозкидайте по хаті, за кілька днів не буде. Я для профілактики, щоліта свіжу розкладаю.





На правах реклами