Ми у Facebook
06.07.2022, 15:37

Військовозобов'язані зможуть їздити куди захочуть

фото з ukrinform.ua

Вчора, 5 липня, Україну сколихнула звістка, що потрібно отримувати дозволу тим, хто стоїть на військовому обліку, щоб виїхати за межі місця проживання.
Але ніяких дозволів, як виявилося, не треба. Головнокомандувас ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що відбулося засідання Ставки Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України. На ньому, серед іншого, розглядали питання, яке набуло широкого суспільного резонансу, - про Порядок надання дозволу громадянам України, які перебувають на військовому обліку у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, на виїзд за межі місця проживання (місця перебування) з моменту оголошення мобілізації та у воєнний час.

"Підкреслюю, цей документ від початку стосувався винятково внутрішньої роботи ТЦК та СП і не створював зобовʼязань, обмежень прав і свобод громадян України. Попри це, його поява в мережі спричинила численні маніпуляції, різночитання і навіть незаконні дії із перешкоджання переміщенню громадян, що стало підставою для дискредитації Збройних Сил України та військово-політичного керівництва держави", - написав Залужний.

Він зазначив, що прийняли рішення про скасування дії Порядку та відправили на доопрацювання.





На правах реклами