Вареники з чорницею: кращий покроковий рецепт
Приблизно на 30 вареників, хоча їхня кількість залежить звичайно ж від розміру кружечків та товщини тіста. Чорниці потрібно приблизно 1,5 склянки, але може піти більше або менше, тут теж залежить від того скільки чорниці ви кластимете в вареники і якого розміру вони будуть. Кількість цукру теж зразкова. Я на один вареник брала чверть чайної ложки та вийшло кисло-солодко. Вам, можливо, захочеться зробити їх посолодше і додати більше цукру.
Для приготування Тіста:
1 склянка теплої води
1/3 ст. солі
3-3,5 склянки борошна
1 яйце
Для начинки:
приблизно 1,5 склянки чорниці
приблизно 10 чайних ложок цукру
Приготування.
У мисці змішати теплу воду, сіль та яйце. По частинах додати борошно, замішуючи тісто. Місити доти, поки тісто не перестане липнути до рук, але не довго. Все ж таки це не дріжджове тісто і довго місити його не треба.
Вареники з чорницею
Відщипнути невеликий шматок тіста (приблизно третину чи чверть), розкотити його у пласт товщиною приблизно 2-3 мм на робочій поверхні, присипаною борошном. Склянкою або кухлем вирізати кружечки і в центр кожного кухля покласти трохи чорниці, приблизно 0,5-1 чайну ложку. Посипати цукром трохи до смаку (про його кількість зазначено вище). Скласти гурток навпіл і защипати краї. Защипувати краї буде легше, якщо періодично опускати пальчики в муку.
Складати вареники на тарілку чи дошку, присипану борошном. В принципі, відразу можна їх варити, але краще відправити в морозилку, щоб вони не підсихали в очікуванні свого часу. Якщо хочете відкласти їх на майбутнє, то коли вареники замерзнуть, складіть їх у пакет. Щоб відварити вареники, довести до кипіння каструлю з водою, якої має бути багато. Підсолити її (я на 2-літрову каструлю кладу 1/2 ч.л. солі). Коли вода закипить, опустити в неї вареники та помішувати шумівкою.
Не варто класти в каструлю багато вареників, краще їх варити невеликими партіями або взяти велику каструлю. Вода не повинна сильно кипіти, тому краще трохи знизити температуру, коли опустите в каструлю вареники. Коли вареники випливуть, варити їх ще 3-4 хвилини. Вийняти їх шумівкою та розкласти по тарілках.
Їх можна подавати зі сметаною, ягодами чи фруктами. Смачного!

рецепт, чорниця, вареники, рецепт вареників, вареники з чорницями, покроковий рецепт
Два випадки кору виявили на Дубенщині від початку року

З початку поточного року на території Дубенщини було виявлено два випадки кору. Цю інформацію надав Юрій Муха, керівник Дубенського районного відділу ДУ "Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб", під час засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС.
переглядів: 30
У Рівному можна навчитися скандинавській ходьбі

Завтра, 1 квітня, у парку ім. Т. Шевченка, біля літньої сцени відбудуться заняття.
переглядів: 352
Унікальні вітання з Днем флориста

Сьогодні, 31 березня, в Україні святкують День флориста. Пропонуємо вашій увазі кілка вітань з цим професійним святом.
переглядів: 812
Що обіцяє сьогоднішній день?

Низка прикмет, на які варто звернути увагу сьогодні, 31 березня, дозволять спрогнозувати погоду на кілька днів вперед.
переглядів: 358
Місяць великих змін: астропрогноз на квітень для всіх знаків Зодіаку

Дізнайтеся, що вам підготували зорі у новому місяці.
переглядів: 475