Вареники з чорницею: кращий покроковий рецепт
Приблизно на 30 вареників, хоча їхня кількість залежить звичайно ж від розміру кружечків та товщини тіста. Чорниці потрібно приблизно 1,5 склянки, але може піти більше або менше, тут теж залежить від того скільки чорниці ви кластимете в вареники і якого розміру вони будуть. Кількість цукру теж зразкова. Я на один вареник брала чверть чайної ложки та вийшло кисло-солодко. Вам, можливо, захочеться зробити їх посолодше і додати більше цукру.
Для приготування Тіста:
1 склянка теплої води
1/3 ст. солі
3-3,5 склянки борошна
1 яйце
Для начинки:
приблизно 1,5 склянки чорниці
приблизно 10 чайних ложок цукру
Приготування.
У мисці змішати теплу воду, сіль та яйце. По частинах додати борошно, замішуючи тісто. Місити доти, поки тісто не перестане липнути до рук, але не довго. Все ж таки це не дріжджове тісто і довго місити його не треба.
Вареники з чорницею
Відщипнути невеликий шматок тіста (приблизно третину чи чверть), розкотити його у пласт товщиною приблизно 2-3 мм на робочій поверхні, присипаною борошном. Склянкою або кухлем вирізати кружечки і в центр кожного кухля покласти трохи чорниці, приблизно 0,5-1 чайну ложку. Посипати цукром трохи до смаку (про його кількість зазначено вище). Скласти гурток навпіл і защипати краї. Защипувати краї буде легше, якщо періодично опускати пальчики в муку.
Складати вареники на тарілку чи дошку, присипану борошном. В принципі, відразу можна їх варити, але краще відправити в морозилку, щоб вони не підсихали в очікуванні свого часу. Якщо хочете відкласти їх на майбутнє, то коли вареники замерзнуть, складіть їх у пакет. Щоб відварити вареники, довести до кипіння каструлю з водою, якої має бути багато. Підсолити її (я на 2-літрову каструлю кладу 1/2 ч.л. солі). Коли вода закипить, опустити в неї вареники та помішувати шумівкою.
Не варто класти в каструлю багато вареників, краще їх варити невеликими партіями або взяти велику каструлю. Вода не повинна сильно кипіти, тому краще трохи знизити температуру, коли опустите в каструлю вареники. Коли вареники випливуть, варити їх ще 3-4 хвилини. Вийняти їх шумівкою та розкласти по тарілках.
Їх можна подавати зі сметаною, ягодами чи фруктами. Смачного!
рецепт, чорниця, вареники, рецепт вареників, вареники з чорницями, покроковий рецепт
Гороскоп на 10 грудня: Рибам варто бути більш товариськими, а Дівам – звертати увагу на деталі
Астрологи підготували гороскоп на 10 грудня для кожного знака Зодіаку. У цей день варто бути обережними зі своїми бажаннями, адже вони можуть здійснитися найнесподіванішим чином. Особливо обережними варто бути представникам вогняних знаків, яким властива імпульсивність.
переглядів: 313
Маленький Матвій переміг синдром Ледда завдяки лікарям Рівненської обласної дитячої лікарні
Матвій народився 20 вересня, проте радість батьків швидко змінилася тривогою. Уже 2 жовтня дитину госпіталізували до неонатального центру Рівненської обласної дитячої лікарні.
переглядів: 273
Громади Рівненщини візьмуть під опіку 4 прифронтові ТГ
У межах проєкту «Пліч-о-пліч. Згуртовані громади» представники нашої області допомагатимуть населеним пунктам Сумщини та Херсонщини.
переглядів: 310
Учні Рівненської ОШВСМ здобули медалі на всеукраїнських змаганнях
Учень Рівненської обласної школи вищої спортивної майстерності Андрій Семенчук виборов золото на чемпіонаті України з греко-римської боротьби у ваговій категорії 63 кг.
переглядів: 299
На яких вулиця у Рівному можливі ускладнення руху
Ситуація ускладнена через ремонтні роботи.
переглядів: 279