Вареники з чорницею: кращий покроковий рецепт
Приблизно на 30 вареників, хоча їхня кількість залежить звичайно ж від розміру кружечків та товщини тіста. Чорниці потрібно приблизно 1,5 склянки, але може піти більше або менше, тут теж залежить від того скільки чорниці ви кластимете в вареники і якого розміру вони будуть. Кількість цукру теж зразкова. Я на один вареник брала чверть чайної ложки та вийшло кисло-солодко. Вам, можливо, захочеться зробити їх посолодше і додати більше цукру.
Для приготування Тіста:
1 склянка теплої води
1/3 ст. солі
3-3,5 склянки борошна
1 яйце
Для начинки:
приблизно 1,5 склянки чорниці
приблизно 10 чайних ложок цукру
Приготування.
У мисці змішати теплу воду, сіль та яйце. По частинах додати борошно, замішуючи тісто. Місити доти, поки тісто не перестане липнути до рук, але не довго. Все ж таки це не дріжджове тісто і довго місити його не треба.
Вареники з чорницею
Відщипнути невеликий шматок тіста (приблизно третину чи чверть), розкотити його у пласт товщиною приблизно 2-3 мм на робочій поверхні, присипаною борошном. Склянкою або кухлем вирізати кружечки і в центр кожного кухля покласти трохи чорниці, приблизно 0,5-1 чайну ложку. Посипати цукром трохи до смаку (про його кількість зазначено вище). Скласти гурток навпіл і защипати краї. Защипувати краї буде легше, якщо періодично опускати пальчики в муку.
Складати вареники на тарілку чи дошку, присипану борошном. В принципі, відразу можна їх варити, але краще відправити в морозилку, щоб вони не підсихали в очікуванні свого часу. Якщо хочете відкласти їх на майбутнє, то коли вареники замерзнуть, складіть їх у пакет. Щоб відварити вареники, довести до кипіння каструлю з водою, якої має бути багато. Підсолити її (я на 2-літрову каструлю кладу 1/2 ч.л. солі). Коли вода закипить, опустити в неї вареники та помішувати шумівкою.
Не варто класти в каструлю багато вареників, краще їх варити невеликими партіями або взяти велику каструлю. Вода не повинна сильно кипіти, тому краще трохи знизити температуру, коли опустите в каструлю вареники. Коли вареники випливуть, варити їх ще 3-4 хвилини. Вийняти їх шумівкою та розкласти по тарілках.
Їх можна подавати зі сметаною, ягодами чи фруктами. Смачного!

рецепт, чорниця, вареники, рецепт вареників, вареники з чорницями, покроковий рецепт
Помер директор Рівненського економіко-правового коледжу Степан Добридник

У Рівному пішов з життя Степан Іванович Добридник, багаторічний директор Рівненського економіко-правового фахового коледжу (РЕПФК). Про це з глибоким сумом повідомили на офіційній сторінці навчального закладу.
переглядів: 645
Церковний календар на травень 2025: що відзначатимуть віряни ПЦУ

Травень 2025 року для Православної Церкви України буде насичений важливими духовними подіями, спогадами про святих угодників Божих та знаковими датами церковної історії. Про це повідомляє прес-служба ПЦУ.
переглядів: 329
Що зірки пророкують у травні 2025: гороскоп для кожного знака зодіаку

Щомісячний гороскоп – травень 2025 року. Овнів чекає місяць викликів та нових можливостей, тоді як для Раків це буде період роздумів та внутрішніх змін. Яким буде для вас цей місяць?
переглядів: 368
У Рівному медики успішно реанімували чоловіка

29 квітня о 23:16 на лінію «103» надійшов терміновий виклик від мешканки Рівного. Жінка повідомила, що її 63-річний чоловік раптово перестав дихати, а його тіло почало синіти.
переглядів: 413
Які свята відзначають сьогодні в Україні та світі

Сьогодні, 30 квітня, у світі відзначають одразу кілька важливих подій, які мають як екологічне, так і культурне, соціальне та професійне значення.
переглядів: 337