Ми у Facebook
07.07.2022, 07:45

Вареники з чорницею: кращий покроковий рецепт

Чому б не зробити вареники з чорницею? Здається ніякої особливої технології, просто чорниці та трошки цукру. Відмінний варіант для літнього сніданку. Можна наліпити вареники та заморозити їх, приготувавши пізніше у вихідний чи дощовий день.


Приблизно на 30 вареників, хоча їхня кількість залежить звичайно ж від розміру кружечків та товщини тіста. Чорниці потрібно приблизно 1,5 склянки, але може піти більше або менше, тут теж залежить від того скільки чорниці ви кластимете в вареники і якого розміру вони будуть. Кількість цукру теж зразкова. Я на один вареник брала чверть чайної ложки та вийшло кисло-солодко. Вам, можливо, захочеться зробити їх посолодше і додати більше цукру.

Для приготування Тіста:

1 склянка теплої води
1/3 ст. солі
3-3,5 склянки борошна
1 яйце

Для начинки:

приблизно 1,5 склянки чорниці
приблизно 10 чайних ложок цукру


Приготування.

У мисці змішати теплу воду, сіль та яйце. По частинах додати борошно, замішуючи тісто. Місити доти, поки тісто не перестане липнути до рук, але не довго. Все ж таки це не дріжджове тісто і довго місити його не треба.

Вареники з чорницею

Відщипнути невеликий шматок тіста (приблизно третину чи чверть), розкотити його у пласт товщиною приблизно 2-3 мм на робочій поверхні, присипаною борошном. Склянкою або кухлем вирізати кружечки і в центр кожного кухля покласти трохи чорниці, приблизно 0,5-1 чайну ложку. Посипати цукром трохи до смаку (про його кількість зазначено вище). Скласти гурток навпіл і защипати краї. Защипувати краї буде легше, якщо періодично опускати пальчики в муку.

Складати вареники на тарілку чи дошку, присипану борошном. В принципі, відразу можна їх варити, але краще відправити в морозилку, щоб вони не підсихали в очікуванні свого часу. Якщо хочете відкласти їх на майбутнє, то коли вареники замерзнуть, складіть їх у пакет. Щоб відварити вареники, довести до кипіння каструлю з водою, якої має бути багато. Підсолити її (я на 2-літрову каструлю кладу 1/2 ч.л. солі). Коли вода закипить, опустити в неї вареники та помішувати шумівкою.

Не варто класти в каструлю багато вареників, краще їх варити невеликими партіями або взяти велику каструлю. Вода не повинна сильно кипіти, тому краще трохи знизити температуру, коли опустите в каструлю вареники. Коли вареники випливуть, варити їх ще 3-4 хвилини. Вийняти їх шумівкою та розкласти по тарілках.

Їх можна подавати зі сметаною, ягодами чи фруктами. Смачного!





На правах реклами