Ми у Facebook
07.07.2022, 18:49

У скільки обійдеться відпочинок на Шацьких озерах?

Шацькі озера - це каскад із тридцяти озер, найбільше з яких озеро Світязь. Світязь рахується найбільшим та найчистішим природним озером України.
Шацькі озера давно відомі туристам з усієї України. Упродовж останніх років, на відпочинок до озер, приїжджали до трьохсот тисяч туристів за сезон.
Сезон на Шацьких озерах, розпочинається з середини червня, та закінчується у вересні.

Як відомо, попит народжує пропозицію. Завдяки попиту на відпочинок в унікальному природному заповіднику, місцева влада та мешканці, облаштували пляжі, розвинули неабияку інфраструктуру. Наразі, тут є можливості для відпочинку на будь який смак та гаманець.

Житловий фонд, який пропонують туристам можна умовно розділити на три категорії: кімнати в приватному секторі, номери в готелях та базах відпочинку, будиночки та котеджі.

Отож, спробуємо розібратися детальніше, за які гроші та в яких умовах можна відпочити на Шацьких озерах.



Кімнати у приватному секторі. Найбюджетніший варіант стартує з 150-200 грн за людину, це кімната без зручностей та має більшу відстань від пляжу. За кімнати з умовами (окремий санвузол та кухня) а також ближчі до зони відпочинку, ціна варіюється від 400 до 1000 гривень за особу.

Номер в готелі, або на базі відпочинку. Вартість коливається від 1100 до 3000 гривень за добу. Вона залежить від кількості місць у номері, додаткових зручностей (кондиціонер, телевізор, холодильник, тераса) а також інфраструктури самого закладу.

Окремі будинки та котеджі. Вартість на таке житло від 650 до 3500 гривень за добу. На ціну такого житла буде впливати кількості місць, віддаленість від пляжу, зручності, а також додаткові умови. Такі як басейн, сауна, дитячі майданчики, стоянка для авто, альтанки та інше.



В умовах воєнного стану, під заборону потрапили кемпінгові містечка, а також похід до лісу, оскільки регіон належить до прикордонної зони.

У цьому році, не буде традиційних фестивалів та концертів, проте туристам обіцяють не дати нудьгувати.



До уваги відпочивальників пропонують різновиди екскурсій:

Оглядова екскурсія Шацьке приозер'я, де гості можуть побачити більшість з каскаду озер. Вартість 300 грн.

Екскурсія на позашляховиках - вартість 500 грн.

Сплав на байдарках "поліськими джунглями" - 600 грн.

Також, тут ви знайдете масу дозвілля на воді.

Це прокат човнів, катамаранів, дайвінг, різні атракціони на воді.
Шацькі озера - це рай для любителів порибалити. З розповідей місцевих, на озерах добре клює окунь, щука, лящ. А от щоб спіймати родзинку цих водойм вугра, потрібно знати чимало хитрощів.

Найбільш інфраструктурно розвиненим є селище Шацьк, тут для туристів працюють кафе, відділення банків, облаштовані пляжі, та неймовірна кількість розваг для дітей та дорослих. Але інші населені пункти намагаються не відставати, та працюють над тим, щоб задовольнити найвибагливіших гостей.
Важливо зазначити, що в громадах облаштовані укриття. Також туристам необхідно буде дотримуватися комендантської години.

Обирайте вид відпочинку, який вам по душі та по кишені. Та гайда за гарними враженнями.

Бережіть себе! Усе обов'язково буде Україна!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ