Ми у Facebook
09.07.2022, 09:37

Боротьба з кротами народними методами

До редакції, звернулася жителька Гощанщини, пані Світлана, зі своєю історією боротьби з кротами. Пані Світлана розповіла, що позбуватися кротів, які завелися у них на ділянці, їй допомагають коти. Вони виловлюють кротів, і приносять похизуватися уловом перед своїми господарями.
До речі, коти й собаки це чудовий метод боротьби з кротами, але не усі тварини будуть виловлювати сліпого шкідника.

Боротьба з кротами


Ми підібрали для вас кілька народних методів, які допоможуть позбутися від кротів на вашій ділянці.
1. Відлякування рослинами. Висаджування навколо свого подвір'я рослин, яких намагаються оминати кроти. До цих рослин відносяться: нарциси, чорнобривці, чорні боби та квасоля.

2. Неприємні запахи

Кроти сліпі, але мають дуже хороший нюх, тому деякі запахи для них нестерпні. Отож нам в поміч будуть замочені у солярці чи бензині ганчірки, які потрібно запхати в нори. Також добре відлякує кротів, запах риби, тому залишки оселедця та тюльки сміливо закидайте в кротячі нори.

3. Шумові пастки

Різких та гучних звуків кріт не любить, по тій самій причині, що й запахів, адже має добре розвинений слух. Потрібно змайструвати шумовідлякувачі з підручних засобів. Це можуть бути металеві бляшанки, прив'язані на палку поблизу нори. Також як варіант, великі пластикові бутлі (розрізати навпіл, та закопати над норою горлом до верху).

4. Заливання водою

Так, кроти бояться води, але обираючи цей метод ви маєте знати, що нори кротів досить довгі. Тому вам знадобиться чимало води, а також періодичність у цій справі. Заливати нори потрібно упродовж кількох днів. Щоб посилити дію цього методу, додайте до води хлору, так ви об'єднаєте два методи відразу.

5. Карбід кальцію

Цю речовину потрібно закидати в нори. При реакції з водою, вона розпочинає виділення газів, які викликають подразнення слизових оболонок, отож кроти будуть вимушені втекти.

6. Ручний вилов

Закопайте у свіжі кротовину банку, або іншу місткість під невеликим нахилом та чекайте здобич. Зловлених кротів потрібно випускати далеко від свого обійстя, ідеальний варіант, це у лісі чи полі.

Профілактика в боротьбі з кротами


У вас немає кротів, але ви живете в приватному будинку? Краще працювати на упередження, аніж усувати наслідки.

Хорошою профілактикою проти кротів, буде закопування металевих листів по всьому периметру ділянки. Глибина кротячої нори не перевищує 70 сантиметрів. Тому листи такої довжини будуть непрохідним бар'єром для кротів. Ще як варіант, цей периметр можна залити цементом, або вкопати цеглу.

Дійте на випередження, або розпочинайте боротьбу від появи першої кротовини. Адже виведення кротів, це дуже клопітка праця.

Бережіть себе! Усе обов'язково буде Україна!





На правах реклами