Ми у Facebook
10.07.2022, 12:50

"Залізний купол" не допоможе, або Як закрити небо над Україною

Олексій Резніков наголосив, що українські воїни збивають досить велику кількість російських ракет та авіацію, проте захист неба треба суттєво посилювати.
Про це Олексій Резніков сказав під час бізнес-конференції на платформі Forbes.

– У нас, в України, і сьогодні вже є захист нашого неба. Він не ідеальний, але повірте, ми досить велику кількість ракет збиваємо, які летять. Ворожі літаки в нашому небі вже не літають, бо бояться і знають, що ми їх збиваємо. Вони використовують старі ракети Х-22, Х-55 й інші. Агресор стріляє ними з території росії, з території білорусі, з акваторії Чорного та навіть Каспійського морів, з тимчасово окупованого українського Криму. Ворог боїться наблизитись, бо у нас дуже професійні Повітряні сили, а бійці усіх видів, родів і сил ЗСУ та інших складових сил оборони майстерно застосовують ПЗРК», – сказав Олексій Резніков.

Також він пояснив, чому в Україні буде неефективним «залізний купол», наголосивши, що треба розвивати свою систему ППО/ПРО.

– Ми всі знаємо приклад Ізраїлю, який досить непогано захищає небо. Всі ми знаємо назву «залізний купол», але навіть він не захищає на 100%. Мало того, я був в Ізраїлі, спілкувався з їх виробниками, підприємствами державними. «Залізний купол» зроблений проти повільних на низьких висотах з легким ураженням ракет, зроблених по суті в гаражах. Від крилатих та балістичних ракет «залізний купол» не захищає. Там є інша система ППО, які розвивається і в самому Ізраїлі і є в Чехії, і США. Тому нам потрібно розвивати свою систему ППО/ПРО, або отримувати, в тому числі, від наших партнерів, – сказав Міністр оборони України.





На правах реклами