Ми у Facebook
11.07.2022, 09:19

Хто і як повинен боротись з борщівником Сосновського

Керівники рівненських підприємств та установ, а також власники земельних ділянок мають самостійно знищувати небезпечний борщівник Сосновського, якщо рослина росте на їхніх територіях.
Про це повідомила начальниця відділу екології Рівнеради Валентина Веремко. Відповідне розпорядження підписав міський голова Рівного Олександр Третяк.

Обстежувати місто також мають комунальні підприємства та департамент інфраструктури. Окрім того, рівнян просять повідомляти про виявлений борщівник на гарячу лінію 1553, на звернення реагуватиме муніципальна варта.

"Спеціалісти Держпродспоживслужби, головне управління дали чіткий перелік методів боротьби з цією рослиною. Перший – механічний, шляхом відкопування 8-12 сантиметрів завглибшки. Але це доведеться робити дуже часто, бо ця рослина здатна швидко відновлюватися", – сказала начальниця відділу екології Рівного Валентина Веремко.

Вона додала: борщівник можна знищувати і хімічним способом. На сайті відділу екології розмістили всі гербіциди, назви препаратів, які можна використовувати за умов дотримання заходів безпеки.





На правах реклами