Ми у Facebook
13.07.2022, 13:15

Студентка з Рівненщини складає іспити, служачи в ЗСУ

Серед захисників нашої держави – студентка Національного університету «Острозька акакемія» Ніка Коробко. Дівчині 22 роки. Вона служить стрільцем-медиком в одній із військових частин Волинської області.
Ніка вже закінчила ВНЗ за спеціальністю «Національна безпека», а зараз здобуває другу – «Початкова освіта з поглибленим вивченням англійської мови»

У дівчини ще в дитинстві була мрія одягнути військову форму. Після закінчення школи вона хотіла вступити до профільного ліцею у Луцьку, однак рідні не були в захваті від цієї ідеї, тому Ніка подала документи до педколеджу. Але військова справа все одно відшукала її. Після закінчення коледжу вона пішла вчитися в «Острозьку академію» на спеціальність «Національна безпека».

Після початку війни, Ніка спочатку волонтерила, а вже у березні підписала контракт із ЗСУ. Цього разу рішення підтримали і її рідні

«Іноді хочеться бути на рівні з чоловіками – показати, що ти можеш робити все з ними. Наприклад щось підняти, налаштувати. Але часто вони мені цього не дозволяють. Шкодують, напевне. Звісно, військовій справі ми вчимося на рівних», - говорить дівчина.

Час Ніка проводить, навчаючись: вдосконалює навички надання першої допомоги собі та пораненому побратиму, а також вчить цьому інших. Усе це поєднує з освітою в своєму університеті.

«На ротації складала державний іспит. Побратими відпустили вчитися, а викладачі підлаштовувалися під мій графік. Усі йшли назустріч. Поєднувати навчання і військову справу важко, але зважаючи на таку колосальну підтримку, в мене немає іншого вибору», - додає Ніка.

Зараз дівчина мріє про головне - аби якнайшвидше війна закінчилася перемогою України. Разом із тим, вона каже не забувати, що життя продовжується. Й закликає усіх у тилу не забороняти собі радіти та посміхатися.

«Якщо хтось запланував відпустку і є така можливість - нехай. Волонтери, які відпочили, ще більше зможуть допомогти військовим. Щасливі мами будуть надихати своїх дітей. Війна триває, але життя продовжується, - наголошує дівчина.





На правах реклами