Ми у Facebook
16.07.2022, 18:20

Шахраї викрали у рівнянки всі її заощадження: деталі схеми

Шахраї обікрали 78-річну рівнянку на 53 тисячі гривень.
Поліція розкрила схему шахраїв, якою вони користуються, щоб збагатитися за рахунок довірливих жертв.

Виявилося, що зловмисники зателефонували жінці і повідомили їй, що її донька нібито перебуває в поліції. За словами шахраїв, донька пенсіонерки, виходячи з магазину, зачепила дитину, нанесла їй тілесні ушкодження та розбила телефон.

Звісно, що пенсіонерка попросила не звертатися до поліції та вирішити ситуацію самостійно. Шахрайка, яка нібито була мамою дитини, що ненароком вдарили дверима, сказала, що не буде подавати заяву до поліції лише в тому випадку, якщо жінка негайно компенсує лікування дитини та розбитий смартфон.

Весь час, поки літня жінка прямувала до банку зловмисниця була на зв'язку, аж доки та не переказала на вказаний шахрайкою банківський рахунок 53 тисячі гривень. А коли 78-річна жертва махінацій зателефонувала своїй донці, дівчина сказала, що весь цей час вона перебувала на своєму робочому місті й не ходила до магазину.

За фактом заволодіння чужим майном, шляхом обману, дізнавачі Рівненського РУП розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України. У рамках кримінального провадження поліцейські встановлюють особу шахрайки.





На правах реклами