Ми у Facebook
17.07.2022, 11:50

Польський пекар, який випікав хліб у Бучі, їде до Рівного

Яцек Полєвскі – відомий польський пекар з Познані. Власник пекарні "Чорний хліб", який з перших днів лютневого наступу росії на Україну кинувся на допомогу українцям.
Сьогодні, у неділю, пан Яцек завітає до Рівного. Пекар з Познані зустрінеться з місцевою владою. Обговорить план просування малих крафтових пекарень. Навчить економічно працювати та не витрачати ресурси у час війни. І звісно на власні очі побачить відомий у ТРЦ "Злата Плазі" мурал на якому рівненський художник Костянтин Качановський зобразив нашого героя - незламним духом та вірою у Перемогу України.


Пан Яцек приїхав до нашого краю підтримати малі крафтові пекарні.

Пекар побував у Бучі, куди привіз електрогенератор. Побачив нову піч, яку Мануель Маноло Бетанкур з пекарні Manolos штат Північна Кароліна передав для фундації та зокрема українцям.


Відвідав пекарню "Витач", що на Київщині. Там Яцек Полєвскі провів кілька днів. Працював у пекарні та ділився з українською командою своїми знаннями.

А далі місто-герой Київ. Конотоп, Чернігів, Харків, Луцьк.


На завершення своєї подорожі пан Яцек відвідає Львів. Пройдеться вуличками старого міста з чудовою піснею Океан Ельзи і Один в каное.

Наступну подорож до України Яцек Полєвскі планує вже у вересні цього року.


Додамо: Яцек Полєвскі випікав благодійний хліб у Бучі для всіх нужденних. Символічно обрав рецептуру «Бородинського», адже хліб печеться у вигляді "цеглини". Таким чином польський пекар хотів, щоб його хліб став цеглою для відбудови України. Зі сторінок історії відомо, що саме під Бородино російські війська у 1812 році зазнали фатальної поразки від французів. Це була одна з найкривавіших битв ХІХ століття. Після неї росіяни втратили москву.

* фото Polewski Foundation





На правах реклами