Ми у Facebook
19.07.2022, 11:40

Які варіанти відпочинку на закордонних морських курортах пропонують українцям?

За календарем середина літа. Традиційно це розпал туристичного сезону та відпусток. Ще минулого року українці оббивали пороги туристичних компаній, обираючи напрямок відпочинку.
Розібратися із напрямком відпочинку, а також з варіантами логістики, нам допоможе спеціаліст у сфері туризму:
Наталія Сусь
Директор туристичного агентства
ФОП Сусь Н.М.


Наталія, які напрямки морських курортів доступні для українців?

Сфера туризму один із напрямків бізнесу, який від початку війни постраждав чи не найбільше.

Спочатку була пауза у всіх туроператорів та туристів, звісно що було не до відпочинку.

Але зрештою деякі туроператори, прийняли нелегке рішення, відновлювати роботу у цей непростий час. Отож в українців з'явилася нагода поїхати на відпочинок.

Це були автобусні рейси з України до Європи. Також, було здійснено дуже багато рейсів до Болгарії. Адже Болгарія надавала тимчасовий прихисток для наших громадян з безкоштовним проживанням та триразовим харчуванням, ця програма діяла до 31 травня. Оскільки, українців зазвичай приймали готелі на березі моря, то охочих поїхати було дуже багато.

Поступово розпочали додавати рейси із відпочинком на морі. Усі втомилися від війни, людям необхідне моральне перезавантаження та емоційне відновлення.
На сьогодні для туристів є доступними рейси до Болгарії, Чорногорії, Хорватії, Албанії, Греції, Італії та Туреччини.



Уточню, що це все автобусні рейси. Усі розуміють, що авіасполучення з Україною немає, адже небо закрите для цивільної авіації.

Якщо ж говорити про авіасполучення з морськими курортами, то з країн Європи доступні практично усі напрямки, які були доступними в Україні до війни.

Відпочинок в Туреччині та Єгипті


Що з найпопулярнішим серед українців напрямком Єгипет та Туреччина?

Щодо найбільш поширених напрямків, Єгипет та Туреччина. То ситуація наступна, в Туреччину з України є автобусні рейси, а саме в Анталію. Час на дорогу у такій поїздці близько 40 годин. Тому не усі готові, до такої тривалої подорожі. Це особливо стосується туристів з малими дітьми.
Але в той самий час, авіарейсів з європейських країн є достатня кількість. Тому наші туристи, можуть летіти на відпочинок до Туреччини та Єгипту, з тієї країни, з якої це зробити зручно.

Як краще добратися до міста вильоту


Чи є якісь організовані варіанти логістики до місця вильоту?

Щодо організованих варіантів логістики до місць вильоту. Туроператори цей момент обдумали та пропонують автобусні рейси з України, до інших країн. Зокрема найбільше таких рейсів, це до Кишинева (Молдова) а також до Жешува (Польща).

Але це пропозиції під пакетні тури, від конкретного туроператора. Найчастіше люди добираються самостійно.

Зручні такі рейси для українців які зараз проживають за кордоном, не потрібно кудись їхати, вони вилітають з тієї країни, та міста в якому наразі проживають.

Важливо враховувати такий нюанс, що ніхто не може дати точну гарантію, та сказати, що саме в такий час ви прибудете до Кишинева наприклад. Скільки часу займає перетин кордону неможливо порахувати завчасно.

Тому моя думка, що потрібно виїжджати заздалегідь, й заодно і відпочити перед польотом. Адже запізнитися на рейс не радісна перспектива. Отож подорож потрібно заздалегідь та детально спланувати.

Що з ціною на відпочинок


Як змінилася вартість відпочинку в порівнянні з минулим роком. Вона зросла чи знизилася?

Щодо вартості відпочинку, в порівнянні з минулим роком, вартість зросла. Адже все прив'язано до курсу валют, а також цін на паливо. Автобусні рейси з такою вартістю пального, просто не можуть бути дешевшими, ніж торік. Якщо порівнювати авіарейси, то вартість польотів у європейських країнах, ніколи не були дешевшими за українські. Отож вартість звичайно зросла, як на автобусні тури, так й на авіа тури.





На правах реклами