Ми у Facebook
19.07.2022, 20:14

Вишневий соус до м'яса

Вишневі пироги й вареники, вишневий компот, кисіль це усім відомі страви. Але це далеко не весь перелік смаколиків із вишнею, в яких гармонійно розкривається смак цієї ягоди.
Сьогодні, розповім вам рецепт соусу на основі вишні, який стане родзинкою вашого столу, та додасть пікантності до м'ясних страв.

Соус який можна з'їсти за кілька днів, або зробити закрутку на зиму. Адже в народі не даремно кажуть, що один літній день, годує кілька зимових тижнів.
Поєднання солодко кислої вишні, гіркоти червоного перцю та пряність Каррі створює неймовірно збалансований та яскравий смак.

Який не залишить байдужим навіть вибагливих гурманів.

Інгредієнти:

1 літра дрильованих вишень;
8 столових ложок цукру;
1 столова ложка солі;
1 пачка приправи Каррі;
1 чайна ложка червоного гострого перцю;
1 чайна ложка чорного меленого перцю;
1 головка часнику (середнього розміру);
1 столова ложка оцту.

Приготування:

Вишні дрилювати та помістити в друшляк, щоб збіг зайвий сік, додати необхідну кількість вишень, щоб було рівно літрова банка. Вишні пропустити через дрібну сітку на м'ясорубку, або ж перебити до однорідності блендером. Пропустити через прес часник та додати всі необхідні інгредієнти.

Вилити в каструлю з товстим дном, та довести до кипіння. Після закипання зменшити вогонь до мінімуму й варити помішуючи 30-40 хвилин.

Простерилізувати невеликі банки та кришки до них, наложити соус й щільно закрутити.
Ідеально підходять банки з під гірчиці, хрону та дитячих пюре.

Закручений соус перевернути кришками до низу, та замотати.



Смакувати охолодженим!

Якщо соус не планується зберігати як закрутку, оцет додавати не потрібно.
Сміливо збільшуйте кількість порцій, соус виходить просто неймовірним.

Готувати це легко!

Смачного!





На правах реклами