Ми у Facebook
22.07.2022, 10:45

“Я не хотів вбивати”: Поліцейський, що вистрелив у рівнянина, розкаювався на суді

Поліцейський, якого підозрюють у вбивстві під час спроби пограбування обмінника, заявив, що не хотів убивати чоловіка, який намагався йому перешкодити.
Про це він заявив у суді вчора, 21 липня, де йому обирали запобіжний захід.

Передісторія:

19 липня 2022 року близько 10:40 під час спроби пограбування правоохоронець застосував табельну зброю. Правопорушник взяв в заручники касира магазину та погрожував її вбити, якщо співробітниця обмінника не виконає його вимоги.
У сутичку втрутився чоловік, який спробував самотужки затримати злочинця. Правоохоронець наніс щонайменше три удари ручкою пістолета по голові чоловіка, а згодом двічі вистрілив у нього. Потерпілий загинув на місці події.

Правоохоронець втік з місця злочину, проте протягом двох годин був затриманий. Слідство заявило, що причетний до злочину — працівник поліції з Львівщини, який, ймовірно, міг піти на пограбування обмінника через борги.

Запобіжний захід і заява затриманого

21 липня затриманий Микола Полюганич у суді був небагатослівний. Він заявив:

“Я вбивати не хотів. Я каюсь в тому, що я зробив, прошу пробачення у рідних”.

Поліцейський працював у роті особливого призначення. Його адвокат просив суд про альтернативний запобіжний захід та можливість застави, натомість обвинувачення наполягало на триманні під вартою, бо серед ризиків — переховування від слідства та можливий вплив на свідків. Загрожує йому до 15 років тюрми або ж довічне ув’язнення, із можливою конфіскацією майна.

Суд взяв підозрюваного під варту на 60 діб досудового розслідування. Можливості застави не передбачив.

Із загиблим Романом Ніколайчуком попрощались на центральному майдані Рівного 21 липня.





На правах реклами