Готуємо смачні хінкалі в домашніх умовах
◼ Пшенична мука - 500 гр
◼ Вода - 250 мл
◼ Сіль - 1 чайна ложка
Інгредієнти для начинки:
◼ Фарш - 500 гр
◼ Цибуля - 2 шт
◼ Спеції, перець мелений, петрушка, сіль - за смаком
Спосіб приготування:
◼ Борошно просійте на робочу поверхню. Зробіть в центрі заглиблення типу кратера, всипте в нього сіль. Почніть потроху вливати воду в центр, збираючи борошно від країв до центру. Працюйте тільки виделкою - налили воду, перемішайте - і так до кінця, поки не скінчиться вода. Вся мука повинна намокнути і зібратися в грудку.
◼ Далі почніть місити тісто руками. Час від часу розріжте тісто навпіл і вивертайте його, так як всередині воно більш вологе, ніж зовні. Іноді підсипайте муку, щоб тісто не прилипало. Вимішуйте тісто довго і старанно, воно повинне стати крутим, але при цьому еластичним.
◼ Готове тісто загорніть в пакет і залиште на дві години "відпочивати". За цей час в ньому розвинеться клейковина, і тісто стане дуже еластичним.
◼ Поки тісто відпочиває, приготуйте начинку. Для цього подрібніть цибулю та додайте її до фаршу разом зі спеціями.
◼ Тісто скачайте в ковбаску, потім наріжте її на однакові шматки. Кожен шматок розкачайте в коло товщиною в 2 мм і завбільшки з долоню. Намагайтеся краї зробити тоншими, ніж центр.
◼ Прийшов час ліпити хінкалі. Для зручності візьміть невелику чашку. Накиньте на неї шматок тіста. У центр покладіть столову ложку фаршу. Збирайте краї тіста складочками в центр.
◼ Останню складку загорніть навколо інших, з'єднавши з першою. Злегка закрутіть хвостик проти годинникової стрілки.
◼ Верх хвостика відріжте ножем. Таким чином сформуйте всі хінкалі.
Щоб відварити хінкалі, закип'ятіть воду в каструлі. Посоліть її. Закиньте хінкалі. Чи не варіть відразу велику кількість, щоб вони не злиплися при варінні. Час від часу перемішуйте вміст каструлі, щоб хінкалі не прилипли до дна. Варіть хінкалі близько 14 хвилин, потім вийміть за допомогою шумівки на тарілку.
◼ Щоб відварити хінкалі, закип'ятіть воду в каструлі. Посоліть її. Закиньте хінкалі. Не варіть відразу велику кількість, щоб вони не злиплися при варінні. Час від часу перемішуйте вміст каструлі, щоб хінкалі не прилипли до дна. Варіть хінкалі близько 14 хвилин, потім вийміть за допомогою шумівки на тарілку.
◼ Їдять хінкалі тільки руками, притримуючи за хвостик. Спочатку надкушують, випивають бульйон, потім з'їдають весь, залишаючи хвостик. Подають страву з томатним або сметанним соусом.
Смачного!

Життя триває: У Рівному народилася дитина, зачаття якої відбулося після смерті батька

Це не сюжет художнього фільму, а реальна історія любові, відданості та незламної віри. Історія, що демонструє силу материнського серця і здатність життя відроджуватися навіть після найтяжчих втрат.
переглядів: 354
На рівненській Лебединці відкриється ювілейний сезон фестивалю "Рівне.Літо.Музика"

У перший день літа рівнян та гостей міста запрошують на особливу подію просто неба — відкриття 10-го сезону улюбленого фестивалю "Рівне.Літо.Музика". Урочистий захід відбудеться 1 червня у затишному Парку Молоді (Лебединка).
переглядів: 300
У Рівне прибуде траурний екіпаж "На щиті"

Полеглі Герої повернуться у місто сьогодні, 27 травня. Збір відбудеться завчасно на Київському кільці. Час прибуття орієнтовно 11:50 (Пізніше стало відомо про коригування часу - прибуття заплановане на 12.00). Та можливі коригування в часі та маршруті.
переглядів: 490
Рівненщина простилася із полеглими Захисниками

На Рівненщині останньою земною дорогою провели чотирьох захисників: Миколу Криштопця з Костополя, Андрія Свиту з Березнівської територіальної громади, Василя Кривицького із Здовбицької громади та Віталія Леська з Рафалівської ТГ.
переглядів: 297
Сьогодні Федорин день: що треба знати про нього

У вівторок, 27 травня, православні християни вшановують пам’ять праведного Іоана Руського — святого, що походив із українського козацького роду й прославився непохитною вірою та дивами.
переглядів: 337