Ми у Facebook
25.07.2022, 12:30

Замість підборів берці: Скільки українок служить в лавах ЗСУ

Фото ілюстративне

Героїчна відсіч, яку чинить Україна, була би неможливою без внеску наших жінок-захисниць.
Про це заявила заступник Міністра оборони України Ганна Маляр під час участі у Другому міжнародному Саміті перших леді та джентльменів у Києві.

За її словами, нині спостерігається тенденція до збільшення кількості військовослужбовиць-жінок серед усіх категорій особового складу. Так, зокрема, від жовтня минулого року частка військовослужбовиць-жінок збільшилась – з 31 до понад 38 тисяч.

«Ще в жовтні 2021 року, ми робили заяву про те, що у Збройних Силах 31 тисяча жінок-військовослужбовиць. На сьогодні їх на 7 тисяч більше. Це ті жінки, котрі приєднались до лав Збройних Сил з початком повномасштабного вторгнення», – повідомила Ганна Маляр.

У своєму виступі заступник Міністра оборони України наголосила, що нині жінкам у війську доступні всі офіцерські посади та військово-облікові спеціальності рядового, сержантського і старшинського складу, зокрема «бойові».

Також вона додала, що сьогодні у Збройних Силах взято прямий, невпинний та швидкий курс на покращення побуту та умов для військовослужбовиць-жінок.

На завершення виступу Ганна Маляр зазначила, що зараз понад 5000 військовослужбовиць-жінок беруть безпосередню участь в бойових діях.

«Хочу сказати нашим жінкам-військовослужбовицям, які сьогодні на передовій, що ми вами пишаємося», – відзначила заступник Міністра оборони України.

Другий Саміт перших леді та джентльменів, організований дружиною Президента Оленою Зеленською, покликаний укотре привернути увагу світу до збройної агресії росії проти України. Участь у події взяли подружні пари іноземних лідерів, а також знаменитості, провідні світові експерти та високопоставлені особи.

В межах заходу відбувся збір коштів через фандрейзингову платформу United24 на автомобілі швидкої медичної допомоги типу С.





На правах реклами