Ми у Facebook
26.07.2022, 15:00

Молитва до Архангела Гавриїла, яка допоможе

26 липня в православному церковному календарі відзначається Собор Архангела Гавриїла. У народі свято отримало назву День Гаврила Літнього, Гаврилів день, Гаврило Літній, та вважалося часом збору врожаю, жнив.
Архангел Гавриїл шанується як один з найголовніших ангелів і кілька разів згадується в Біблії. Саме він передбачив пророку Даниїлу, як складеться доля єврейського народу, повідомив Марії про народження Христа. Гавриїл протягом всього свого життя перебував поруч з Марією і охороняв її.

Архангела Гавриїла вважають покровителем посланців, дипломатів, телефону, радіо й телебачення.

Молитва до Архангела Гавриїла

Св. Архангеле Гавриїле! Молись за Церкву-поборницю, і захисти її від атак пекла. Часи лихі, духів злоби випущено на волю, і ми не можемо протистояти їм без допомоги Бога. Через своїх святих ангелів дає Він перемогу своїй Нареченій. Будь ти, о Сило Божа, першим у рядах. Віджени єресь, стримай розкол, зруйнуй фальшиву мудрість людей, зведи нанівець політику світу цього, пробуди мудрих від апатії, щоб Христос, про якого ти звістив, царював над землею, яку Він відкупив, і щоб ми співали разом із тобою та всім ангельським хором: «Слава Богу, мир людям!» Амінь.







На правах реклами