Ми у Facebook
27.07.2022, 19:56

Не салатами єдиними, або косметологічні процедури з огірком

Огірок, один з улюблених овочів українців. Десятки рецептів салатів, та консервації, квашені, мариновані та свіжі, безліч варіацій в яких споживають цей овоч. Але не салатами єдиними, крім смакових якостей, огірки чудові помічники в косметології.
Це сьогодні, полиці наших магазинів та аптек, заповненні різноманіттям доглядової та лікувальної косметики. Нашим мамам, а бабусям поготів така розкіш навіть наснитися не могла. Але попри стан прогресу, жінки завжди прагнули доглядати за собою. Отож знали корисні властивості, звичайних щоденних продуктів.

Огірок має безліч чудодійних властивостей для вашої шкіри:
- розгладження дрібних мімічних зморшків;
- позбавлення набряклості повік;
- вирівнювання тону шкіри;
- відбілювальний ефект. Висвітлення веснянок та пігментних плям;
- зволоження та догляд;
- боротьба з прищами та вуграми;
- омолоджувальний та тонізувальний ефект.

Це чудова новина, та можливість бюджетно та натурально покращити стан шкіри. Отож, беріть собі на замітку кілька простих та дієвих масок по догляду за обличчям, на основі огірка.

Зволожувальний ефект


Натріть один огірок та додайте трішки жирної сметани. Нанесіть на обличчя на 10 - 15 хвилин. Змийте комфортною водою, протріть шкіру тоніком.

Відбілювальний ефект, боротьба з веснянками та пігментними плямами


Натерти огірок на тертку, та відцідити сік, додати сік лимону, в пропорції 2/1 Приготованою сумішшю протирати шкіру двічі на день зранку та ввечері, залишайте на 30 хвилин, та змивайте прохолодною водою.

Боротьба зі зморшками


Натріть на тертці огірок та картоплю в рівних пропорціях. Наносити на шкіру на 15 хвилин. Змивати прохолодною водою.

Набряки повік


Натріть огірок на тертці. Накласти пюре з огірка на ватні диски, та прикласти до повік. Тримати до 15 хвилин, змити комфортною водою.

Крижаний масаж


Лід чудово тонізує шкіру вранці, регулярний масаж льодом шкіри обличчя зовсім скоро дасть помітні результати. А якщо замість звичайної води заморозити суміш огіркового соку та мінеральної води, ваша шкіра вам подякує свіжим та осяяним виглядом.





На правах реклами