Ми у Facebook
31.07.2022, 09:06

Чи треба повіряти лічильники на воду у воєнний час?

Закон вимагає, аби повірку лічильників на воду робили кожні 4 роки, лічильники газу - раз на 8 років. Коштує така послуга від 280 до 350 гривень. Але є певні зміни для воєнного часу.
Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 412 від 5 квітня 2022 року - "Про деякі питання повірки законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки в умовах воєнного часу". Ця постанова визначає, що усі повірки запломбованих лічильників, у яких закінчився термін дії під час дії воєнного стану і місяць після його скасування або закінчення, можна перенести.

Вони будуть дійсні під час воєнного стану і ще три місяці після його закінчення або скасування по всій території України або в окремих її місцевостях.

Не заборонено замовити повірку, якщо вам це потрібно, треба лише зателефонувати постачальнику комунальних послуг і зробити заявку.

Після закінчення воєнного стану всі абоненти, у яких термін дії повірки закінчився, повинні будуть протягом трьох місяців повірку зробити.

Доти нараховувати послуги за середньомісячним тарифом комунальні підприємства не мають права. Так само не можуть зняти лічильник з обліку.


Про це повідомляє РБК Україна, rbc.ua.

Дізнайтеся, хто має платити за повірку лічильника.





На правах реклами