Пухкі та повітряні пиріжки з яблуками: неймовірний домашній рецепт
- Молоко – 160 мл.
- Сухі дріжджі 6 г
- Цукор - 80 г
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Яйце - 1 шт. для тіста , та 1 шт. для покриття пиріжків
- Ванільний цукор - 1 ч.л
- Вершкове масло - 60 г
- Борошно - 430 г
⠀
Начинка:
- Яблука - 750 г
- Цукор - 2 ст. л
- Кориця - 1 неповна ч.л
⠀
У тепле молоко додаємо дріжджі та цукор. Якщо не впевнені, що дріжджі якісні, накрийте кришкою та залиште на 10-15 хв. - з'явиться шапочка.
Сюди ж додаємо сіль, ванільний цукор та яйце. Добре все перемішали і додаємо розтоплене вершкове масло (воно не повинно бути гарячим)
Далі вводимо борошно. Можна спочатку всипати 300 г, а інше додавати при необхідності. Тісто не повинно липнути до рук, але водночас бути м'яким. У планетарному міксері дуже зручно замішувати тісто, але можна і звичайним міксером із насадкою для тіста або руками.
Готове тісто накриваємо плівкою, рушником і забираємо в тепле місце на 1-1,5 години. Воно має збільшитися у 2-3 рази.
⠀
Для начинки потрібно очистити яблука, нарізати кубиком. На розпечену сковороду всипаємо цукор, яблука та корицю. І обсмажуємо до повного розчинення рідини.
⠀
Тісто підійшло розділяємо його на 11-12 однакових частин, формуємо кульку. Кожен шматочок вийшов у мене по 65 г
Накриваємо плівкою та залишаємо на 15 хв. на розстойку.
⠀
Кожну кулю руками розтягуємо в плоский коржик, у центр викладаємо начинку 1 ст. ложку та защипуємо як показано на відео. Центр коржика може бути тоншим, це буде верх пиріжка.
Готові пиріжки залишаємо ще на 30 хвилин на розстойку. Перед випіканням змащуємо яйцем.
Випікаємо 15 хв. при 180. Готовність перевіряємо сухою шпажкою.
⠀


пиріжки, смачно, корисні поради господиням, готуємо вдома, готуємо разом
У Рівному безпритульне кошеня шукає люблячих господарів

Крихітне кошеня, якому всього 1,5 місяців, дуже хоче знайти собі люблячу сім’ю. Хлопчика знайшла Ольга Хоменко з Рівного.
переглядів: 144
У Рівненському зоопарку з'явився "район" єнотів-ракунів

Серед евакуйованих тварин, які прийняв Рівненський зоопарк є дикі тварини, від яких власники відмовилися, і які назавжди залишаться жити у закладі, як незаплановані мешканці.
переглядів: 125
Піца-рулет з листкового тіста: швидкий варіант сніданку чи перекусу

Приготуємо піцу-рулет із листкового тіста! Це чудовий швидкий варіант для сніданку чи перекушування! Хоча і на вечерю підійде!
переглядів: 1585
Найвдаліше тісто не пельмені: зручне, смачне й не липне до рук

У роботі дуже зручне, не липне до рук, не потрібно припилювати робочу поверхню борошном. А після варіння – тонке і дуже смачне
переглядів: 3015
Чи потрібні рівненським батькам довідки в садочки та школи

Ми ще до кінця не знаємо, яким буде цей навчальний рік для школярів та дошкільнят. Але залишилося всього два тижня до його початку. То ж зараз багато батьків у роздумах про те, чи потрібні якісь довідки для того, щоб йти до навчальних закладів.
переглядів: 611