Ми у Facebook
04.08.2022, 18:42

Пухкі та повітряні пиріжки з яблуками: неймовірний домашній рецепт

Тісто виходить як пух - м'яке, повітряне, в міру солодке.
Тісто:
- Молоко – 160 мл.
- Сухі дріжджі 6 г
- Цукор - 80 г
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Яйце - 1 шт. для тіста , та 1 шт. для покриття пиріжків
- Ванільний цукор - 1 ч.л
- Вершкове масло - 60 г
- Борошно - 430 г

Начинка:
- Яблука - 750 г
- Цукор - 2 ст. л
- Кориця - 1 неповна ч.л

У тепле молоко додаємо дріжджі та цукор. Якщо не впевнені, що дріжджі якісні, накрийте кришкою та залиште на 10-15 хв. - з'явиться шапочка.
Сюди ж додаємо сіль, ванільний цукор та яйце. Добре все перемішали і додаємо розтоплене вершкове масло (воно не повинно бути гарячим)
Далі вводимо борошно. Можна спочатку всипати 300 г, а інше додавати при необхідності. Тісто не повинно липнути до рук, але водночас бути м'яким. У планетарному міксері дуже зручно замішувати тісто, але можна і звичайним міксером із насадкою для тіста або руками.
Готове тісто накриваємо плівкою, рушником і забираємо в тепле місце на 1-1,5 години. Воно має збільшитися у 2-3 рази.

Для начинки потрібно очистити яблука, нарізати кубиком. На розпечену сковороду всипаємо цукор, яблука та корицю. І обсмажуємо до повного розчинення рідини.

Тісто підійшло розділяємо його на 11-12 однакових частин, формуємо кульку. Кожен шматочок вийшов у мене по 65 г
Накриваємо плівкою та залишаємо на 15 хв. на розстойку.

Кожну кулю руками розтягуємо в плоский коржик, у центр викладаємо начинку 1 ст. ложку та защипуємо як показано на відео. Центр коржика може бути тоншим, це буде верх пиріжка.
Готові пиріжки залишаємо ще на 30 хвилин на розстойку. Перед випіканням змащуємо яйцем.
Випікаємо 15 хв. при 180. Готовність перевіряємо сухою шпажкою.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ