Ми у Facebook
05.08.2022, 15:07

Домашній кетчуп: економимо гроші та бережемо здоров'я

Домашнє завжди краще, смачніше та корисніше!
Складові :

помідори-5 кг(зробити сік)
цибулина-4 шт. (пропустити через м'ясорубку)
яблука-0,5 кг (через м'ясорубку)
цукор-0,7 кг
оцет-300 мл
Все добре перемішати та варити у великій каструлі з відкритою кришкою 2 години.
Далі додати спеції:

чорний перець-1ч.л.
червоний перець-1ч.л.
кориця-1ч.л.
коріандр-1ч.л.
гвоздика-10-12 шт.
соль-3 ст.л. з гіркою

І варити ще 1 годину (можна проварити кетчуп довше, обов'язково переодично помішувати, щоб не пригорів, від цього він стане густішим).
Знімаємо кетчуп із плити.
Тепер його потрібно перетерти крізь сито.
Потім знову закип'ятити, розлити стерильними баночками і закрутити.





На правах реклами