07.08.2022, 20:00
Неймовірно хрумкі огірки на зиму за бабусиними порадами
Цьому рецепту, навіть не знаю скільки років, але можу сказати одне, що цим рецептом користувалася і бабуся і пробушка, так що рецепт на стільки перевірений, що можете навіть і не сумніватися!
СКЛАДОВІ:
.
Закривала у 2 літрових баночках.
.
Огірки - скільки піде
Перець дрібний (не гострий) - 2шт.
Але,якщо любите гостріше, можна один замінити на Гострий.
Лавровий лист - 2шт.
Горошок - 10-12шт.
Хрін - 1/2 листа
Часник - 4 зубчики
Сельдерей - 5-6 шт.
Парасолька кропу - 2-3шт.
.
Розсіл - на 10 літрів води, 550гр.солі.
. !!! НІ ЦУКОР, НІ ТАБЛЕТКИ, НІ ОЦЕТ Я НЕ ДОДАЮ!!!
.
ПРИГОТУВАННЯ:
.
Усі інгредієнти зібрати у баночки. Зверху розкласти огірки.
У 10 літрів води додати 550гр.солі і закип'ятити. Залити киплячою водою огірки, але НЕ ЗАКАТЮВАТИ. (Розсіл, що залишився, не викидати)
Закрити просто кришкою і залишити на 3 дні у прохолодному місці.
Через 3 дні цю воду знову перелити у велику каструлю. Ще раз закип'ятити.
Огірки трохи сядуть, тому можна заповнити порожній простір огірками з інших банок. (Але не свіжими, без розсолу).
Залити огірки знову киплячим розсолом і закатати.
Вода спочатку буде трохи каламутним, але це не страшно. Потім трохи осяде. Днями покажу вам у сторіс реультат.
Огірки готові на зиму!
Зберігати у прохолодному місці.
Смачного!
.
Закривала у 2 літрових баночках.
.
Огірки - скільки піде
Перець дрібний (не гострий) - 2шт.
Але,якщо любите гостріше, можна один замінити на Гострий.
Лавровий лист - 2шт.
Горошок - 10-12шт.
Хрін - 1/2 листа
Часник - 4 зубчики
Сельдерей - 5-6 шт.
Парасолька кропу - 2-3шт.
.
Розсіл - на 10 літрів води, 550гр.солі.
. !!! НІ ЦУКОР, НІ ТАБЛЕТКИ, НІ ОЦЕТ Я НЕ ДОДАЮ!!!
.
ПРИГОТУВАННЯ:
.
Усі інгредієнти зібрати у баночки. Зверху розкласти огірки.
У 10 літрів води додати 550гр.солі і закип'ятити. Залити киплячою водою огірки, але НЕ ЗАКАТЮВАТИ. (Розсіл, що залишився, не викидати)
Закрити просто кришкою і залишити на 3 дні у прохолодному місці.
Через 3 дні цю воду знову перелити у велику каструлю. Ще раз закип'ятити.
Огірки трохи сядуть, тому можна заповнити порожній простір огірками з інших банок. (Але не свіжими, без розсолу).
Залити огірки знову киплячим розсолом і закатати.
Вода спочатку буде трохи каламутним, але це не страшно. Потім трохи осяде. Днями покажу вам у сторіс реультат.
Огірки готові на зиму!
Зберігати у прохолодному місці.
Смачного!
![](/images/bnr/happy-650-90.jpg)
Категорія: Новини > Життя
Автор: Катерина МарченкоПереглядів: 3801огірки, смачно, закрутки, готуємо смачно, корисні поради господиням
Інші статті рубрики:
У Рівному попрощаються із лікарем-хірургом
![](/images/articles/2/small/1739784172.jpg)
Пішов із життя завідувач відділення хірургії КНП «Міська лікарня №2» РМР Андрій Володимирович Дягель.
переглядів: 590
Помер відомий рівненський викладач, артист і драматург
![](/images/articles/2/small/1739779398.png)
Пішов у засвіти яскравий представник української інтелігенції Олексій зворотній.
переглядів: 417
У Рівному можна буде щепитися біля супермаркету
![](/images/articles/2/small/1739734146.jpg)
Фахівці гарантують конфіденційність під час роботи з населенням.
переглядів: 230
Хто святкує день ангела 17 лютого?
![](/images/articles/2/small/1739728207.jpg)
За новим церковним календарем 17 лютого віряни вшановують пам’ять святого великомученика Теодора (Феодора) Тирона.
переглядів: 301
Відомий український поет і прозаїк опублікував потужний вірш
![](/images/articles/2/small/1671738078.jpg)
Поет, прозаїк та журналіст Василь Зима поділився з читачами своїм новим твором.
переглядів: 368