07.08.2022, 20:00

Неймовірно хрумкі огірки на зиму за бабусиними порадами

Цьому рецепту, навіть не знаю скільки років, але можу сказати одне, що цим рецептом користувалася і бабуся і пробушка, так що рецепт на стільки перевірений, що можете навіть і не сумніватися!
СКЛАДОВІ:
.
Закривала у 2 літрових баночках.
.
Огірки - скільки піде
Перець дрібний (не гострий) - 2шт.
Але,якщо любите гостріше, можна один замінити на Гострий.
Лавровий лист - 2шт.
Горошок - 10-12шт.
Хрін - 1/2 листа
Часник - 4 зубчики
Сельдерей - 5-6 шт.
Парасолька кропу - 2-3шт.
.
Розсіл - на 10 літрів води, 550гр.солі.
. !!! НІ ЦУКОР, НІ ТАБЛЕТКИ, НІ ОЦЕТ Я НЕ ДОДАЮ!!!
.
ПРИГОТУВАННЯ:
.
Усі інгредієнти зібрати у баночки. Зверху розкласти огірки.
У 10 літрів води додати 550гр.солі і закип'ятити. Залити киплячою водою огірки, але НЕ ЗАКАТЮВАТИ. (Розсіл, що залишився, не викидати)
Закрити просто кришкою і залишити на 3 дні у прохолодному місці.
Через 3 дні цю воду знову перелити у велику каструлю. Ще раз закип'ятити.
Огірки трохи сядуть, тому можна заповнити порожній простір огірками з інших банок. (Але не свіжими, без розсолу).
Залити огірки знову киплячим розсолом і закатати.
Вода спочатку буде трохи каламутним, але це не страшно. Потім трохи осяде. Днями покажу вам у сторіс реультат.
Огірки готові на зиму!
Зберігати у прохолодному місці.
Смачного!