08.08.2022, 11:25

Торт без випічки з лохиною: як приготувати простий та смачний літній десерт

Буквально 10 хвилин вашого часу і ви отримаєте смачний, легкий та літній тортик. Завдяки лохині він цікаво виглядає в розрізі.
Звичайно, треба буде почекати повного застигання, зате якщо ви зробите його з вечора, то цілком можна подати його і на сніданок!
Красивий торт з лохиною може стати святковим сніданком, адже склад цілком підходить - сир, печиво, ягоди. А гарний снаданок - прекрасний початок дня!

Як приготувати торт без випічки?



Складові:
Сир – 350 г
Згущене молоко – 150 г
Печиво – 200 г
Масло вершкове – 170 г
Лохина (можна взяти чорницю) – 300 г
Ванільна есенція – за бажанням
М'ята – 1 свіжа гілочка
Цукрова пудра – до смаку

Приготування:


Для приготування торта без випічки з лохиною масло повинне бути м'яким (але не розплавленим!), його потрібно буде збивати.
Сир краще брати 5% або взагалі знежирений, щоб зменшити калорійність десерту.
М'ята не тільки для прикраси, вона трохи освіжає і доповнює смак. Тож краще її не ігнорувати.
Печиво звичайне, може бути крекер чи топлене молоко.
Якщо хочете, щоб десерт був максимально кремовим, слід перетерти сир через сито, для більшої однорідності.
Ягід можна і трохи більше, але точно не менше.


Масло збити до світлого відтінку та легкості, приблизно 3-4 хвилини.

Далі додаємо ваніль (це може бути і концентрат, і цукор, і есенція), згущене молоко. За хвилину додати сир і збивати ще кілька хвилин.

Крупно поламати печиво і додати до сирної маси.
Відкласти жменю ягід для декору, а решту теж покласти в миску до печива.



Інгредієнти перемішати та викласти у форму, попередньо вистелену харчовою плівкою.

Обережно все утрамбувати і поставити в холодильник до повного застигання.
Я завжди роблю з вечора і лишаю до ранку.


Після тортик перевернути на тарілку і прикрасити відкладеними ягодами та листочками м'яти.

Звичайно, це швидше десерт у вигляді торта, але повірте, смак у нього дуже ніжний, діти просто люблять.

Смачного!