Ми у Facebook
09.08.2022, 19:53

Вагітну лікарку з Рівненщини тримають в російському полоні

Жінка перебуває на 7-му місяці вагітності. Вона була військовим медиком. Росіяни не випускають її з полону.
Про це повідомила односельчанка жінки Яна Лаба.

У своєму дописі Яна зазначає, що Мар`яна перебуває на 7-му місяці вагітності. Проте, навіть це не змушує загарбників бути жалісливими до неї.

Мар’яна вчилася у Тернопільському медичному університеті, згодом у Київській Військовій Академії. Після закінчення навчання поїхала у Бердянськ. Там вона стала медичним офіцером. Часто була в найбільш завантажених шпиталях, де допомагала нашим військовим, як могла. До полону вона вона потрапила з заводу ім. Ілліча в квітні. Зараз вона перебуває на сьомому місяці вагітності.

«Так, ви правильно почули - Росія тримає у заручниках вагітну жінку, беззбройного лікаря, якого вони захопили. Я звертаюся до усіх правозахисних організацій, до організацій що боронять права жінок. Це має почути кожна людина у світі!», - пише односельчанка.

Про полонену написала і Ксенія Фаріна, яка закликала розповсюджувати цю інформацію та визволити медикиню:

"На сьогодні Мар`яна перебуває на 7-му місяці вагітності. Світ має почути і допомогти. Я прошу людей усіх владних структур та інфлюенсерів, які можуть сприяти найшвидшому обміну Мар‘яни і її ще ненародженої дитинки. Маленький українець/українка має народитись в вільній Україні, а мама повернутись до родини та друзів, які вже 4 місяці боряться за її звільнення", - говорить Ксенія.





На правах реклами