19.08.2022, 12:15

Домашній мармелад: нереально смачний десерт своїми руками

Зберігайте рецепт собі та пробуйте, друзі!
Інгредієнти:

Смородина червона - 1 кг
Цукор (для мармеладу – 2 склянки, для обсипання – 0,5 склянки) – 2,5 скл.
Вода - 1-2 ст. л.

Приготування:

1. Ягоди перебираємо та ретельно промиваємо. Потім розпарюємо в каструлі під кришкою з невеликою кількістю води до розм'якшення.
2. Протираємо ягоди через дрібне сито. Додаємо цукор і варимо до готовності. Уварений сік готовий до желювання, якщо його крапля не розтікається на холодній тарілці.
3. Розливаємо сік за формами і залишаємо на ніч сохнути.
4. Звільняємо мармелад із форм і обвалюємо в цукрі.

Смачні ласощі готові!
Приємного чаювання!