Ми у Facebook
21.08.2022, 09:55

Студентка проводить курси з української мови та кошти передає для ЗСУ

Студентка Києво-Могилянської академії, рівнянка та волонтерка Ольга Погореляк, попри свій юний вік знає, чого прагне та завжди готова допомогти іншим. Мова не тільки про благодійність, а і про прагнення зробити цей світ трохи кращим завдяки своїм інструментам - слову...
Ольга Поголеляк - студентка 4 курсу Києво-Могилянської академії. Дівчинка постійно брала участь в різних волонтерських акціях: чи то допомога мсиротам, малозабезпечиним чи підтримка тварин у Стерилізаційному центрі та притулках.

Від початку війни Ольга вирішила тримати свій - мовний фронт. В дівчини виникла ідея провоити уроки української в режимі онлайн, а кошти передавати на підтримку Збройних сил України. Для неї - викладання та репетиторство - справа не нова. Адже, попри юний вік, Оля вже два роки займається репетиторством.



- Спочатку я вирішила організувати 10 уроків з української для усіх бажаючих. Це могли бути заняття будь-якого типу: незрозумілі теми з мови, перехід з російської чи обговорення улюбленої літератури. Головна умова занять була такою, що люди платили стільки, скільки вважали за потрібне. Від цих перших занять 100% коштів пішли на підтримку наших героїв, - розповідає Ольга.

Серед тих, хто вирішив підтримати Олю та покращити знання української були не тільки учні, які готувалися до ЗНО, студенти, а і ті, хто все життя розмовляв російською, але все ж вирішив після повномасштабного вторгнення перейти на українську. Зараз дівчина віддає 30% від заробітку на підтримку ЗСУ, а саме фонду "Повернись живим".



Мама ОЛьги згадує, що в школі вчителька української не була в захваті від робіт Ольги. Справа була зовсім не у змісті творів, які писала тоді учениця, а через те, що у роботах були помарки, закреслення. Мама Оксана ще тоді знала, що її донечка доб'ється успіху і знала, що життя розставить усе на свої місця.

- Колись давно, ще коли їй абсолютно несправедливо ставили оцінки з української, мала необережність раз за все навчання прийти поговорити з учителькою і запитати — за що? Мені говорили про закреслення, обгортки, помарки і нічого про твір, який був глибоким і цікавим і аж ніяк не на 8. І я зрозуміла, що говорити там нема з ким. Справа була не в оцінках, тоді Оля навіть і не мріяла про свій фах, просто мені було важливо, щоб дитині не відбили любов до мови і книги, - говорить Оксана Юрченко, мама Ольги. - Кажу, Олю, не треба палити школу — твоєю найкращою помстою буде те, що колись ця вчителька скаже — це я її вчила! А на школі повісять дошку про видатну випускницю.



В Ольги особливий підхід до проведення уроків. Вона намагається макисмлаьно знайти підхід до кожного свого учня та навіть підбирає ті завдання, які були б максимально цікавими та корисними.

- Мої учні обожнюють шукати помилки в текстах. Для них це приклад того, що їх знання мають практичне застосування. А всім, хто хоче краще володіти рідною, рекомендую - більше читати та розмовляти українською і у вас точно все вдасться!





На правах реклами