Ми у Facebook
27.08.2022, 12:02

Які фільми можна подивитися під час війни?

фото з ukrinform.ua

Фільми мають магічну здатність розрадити у складні часи і підняти настрій. Війна не виключення. У часи боротьби проти російської імперії можна подивитися кіно, аби поглянути на нинішні трагічні події трошки інакше.
Пропонуємо вам невеличкий список таких фільмів:

1. З міркувань совісті

Американсько-австралійський військово-драматичний фільм, який зняв Мел Гібсон. Це історія Десмонда Досса - рядового, який відмовився через свої релігійні переконання носити зброю і вбивати людей. Пізніше він вирішив вступити на військову службу як санітар. Під час жорстокої битви за Окінаву Досс врятував 75 людських життів...

2. Список Шиндлера

Американський історичний драматичний фільм 1993 року, режисер і продюсер Стівен Спілберг зняв стрічку за сценарієм Стівена Зейлліана. Оскар Шиндлер організовує бізнес в нацистській Німеччині, і, зробивши в'язнів єврейських гетто працівниками свого заводу, рятує їх від неминучої загибелі в концтаборах.

3. Піаніст

Фільм 2002 року режисера Романа Полянського. Заснований на реальних подіях. Це екранізована автобіографія Владислава Шпільмана, відомого польського піаніста. Глядач його очима бачить війну, геноцид, страждання цілого народу, час, коли закони, що обмежують права євреїв, розділили світ на місця, де вони не могли жити і місця, куди вони не могли потрапити...

4. CODA: У ритмі серця.

Фільм отримав Оскар одразу у кількох номінаціях «Найкращий фільм» та «Найкращий адаптований сценарій». Героїня кіна 17-річна дівчина-підліток Рубі, яка є єдиною зі слухом в родині людей із порушеннями слуху. Вона стикається з низкою проблем в соціумі та страждає на кризу самоідентифікації. Вона мріє стати співачкою, знаючи, що родина ніколи не почує її голос, та ризикує втратити бізнес без її допомоги в ролі сурдоперекладачки.

5. «Додому»

Фільм «Додому». За сюжетом фільму, кримський татарин Мустафа разом із молодшим сином Алімом хочуть привести тіло загиблого на Донбасі старшого сина та брата у Крим для поховання.

За повідомленням з sobor.com.ua, moviegram.com.ua, mukachevo.net

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

В Україні покажуть фільм про пацифіста, який став снайпером (+ВІДЕО)


Нову стрічку талановитого українського режисера представлять за кордоном





На правах реклами