Ми у Facebook
27.08.2022, 13:08

Як зробити яблучний оцет?

Фото з Інтернету

Чимало людей використовує яблучний оцет, адже йому приписують цілющі властивості та позитивний вплив на організм. Яблучний оцет можна приготувати, заощадивши на купівлі.
Для приготування яблучного оцту потрібно

Перестиглі яблука ;
кип’ячена вода;
Цукор (якщо використовується 1 кг солодких фруктів, підійде 50 г цукру, а якщо кислих - 100 г.);
Марля
Посудина із широким горлом.

Яблучний оцет готується отак:


Фрукти дрібно нарізати. Можна пропустити через блендер чи м'ясорубку. Потім залити гарячою водою (на 4 см вище рівня яблук).

Каструлю залишити на 2 тижні у теплому місці, причому важливо періодично перемішувати вміст з використанням дерев'яної ложки. Після закінчення терміну очікування (14 днів), можна процідити отриману консистенцію за допомогою марлі і помістити рідину в великі скляні ємності для подальшого бродіння. Важливо залишити сік ще на 2 тижні.

Далі акуратно розлити оцет по пляшках (важливо виконувати процедуру повільно, не збовтуючи вміст). Самі ємності потрібно закрити і помістити у відносно прохолодне місце з плюсовою температурою (не вище + 20 ° С).

За повідомленням з agro-market.net.

Забороняється вживати оцет людям, що страждають від гастриту (особливо в гострій формі), виразкової хвороби, коліту шлунка і мають чутливу слизову. Гепатит, цироз печінки і проблеми з нирками також є протипоказаннями, застосування яблучного продукту в даних випадках не заборонено, але має бути мінімізовано. Дітям віком до 3-х років також не варто давати цей продукт.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

П`ять рецептів незвичайного варення з яблук

Кому протипоказані яблука?

Чотири найкращі рецепти шарлотки з яблуками





На правах реклами