Як зробити яблучний оцет?
Перестиглі яблука ;
кип’ячена вода;
Цукор (якщо використовується 1 кг солодких фруктів, підійде 50 г цукру, а якщо кислих - 100 г.);
Марля
Посудина із широким горлом.
Яблучний оцет готується отак:
Фрукти дрібно нарізати. Можна пропустити через блендер чи м'ясорубку. Потім залити гарячою водою (на 4 см вище рівня яблук).
Каструлю залишити на 2 тижні у теплому місці, причому важливо періодично перемішувати вміст з використанням дерев'яної ложки. Після закінчення терміну очікування (14 днів), можна процідити отриману консистенцію за допомогою марлі і помістити рідину в великі скляні ємності для подальшого бродіння. Важливо залишити сік ще на 2 тижні.
Далі акуратно розлити оцет по пляшках (важливо виконувати процедуру повільно, не збовтуючи вміст). Самі ємності потрібно закрити і помістити у відносно прохолодне місце з плюсовою температурою (не вище + 20 ° С).
За повідомленням з agro-market.net.
Забороняється вживати оцет людям, що страждають від гастриту (особливо в гострій формі), виразкової хвороби, коліту шлунка і мають чутливу слизову. Гепатит, цироз печінки і проблеми з нирками також є протипоказаннями, застосування яблучного продукту в даних випадках не заборонено, але має бути мінімізовано. Дітям віком до 3-х років також не варто давати цей продукт.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
П`ять рецептів незвичайного варення з яблук
Кому протипоказані яблука?
Чотири найкращі рецепти шарлотки з яблуками

Курячі яйця можуть подешевшати

У травні українці можуть очікувати незначне здешевшання курячих яєць. Після стрімкого зростання цін, яке тривало з осені минулого року, ситуація на ринку починає стабілізуватись.
переглядів: 207
Астропрогноз для всіх знаків на 11 травня

Дізнайтеся, що вам підготували зорі на завтра.
переглядів: 335
Як навчитись швидко прибирати: поради, які спростять життя

Прості поради для легкого прибирання.
переглядів: 842
Легкий та корисний салат, який полюбить вся сім'я: рецепт

Смачний і красивий салат — чудовий зразок французького смаку
переглядів: 1724
День бузку в Пересопниці: свято краси, мистецтва та підтримки ЗСУ 11 травня

Завтра, 11 травня, мальовниче село Пересопниця Рівненського району знову стане центром весняної краси та патріотичного духу, адже тут відбудеться традиційне свято – День бузку. Цьогоріч програма поєднає чарівні аромати весни, унікальне українське мистецтво та можливість підтримати наших захисників.
переглядів: 431