Ми у Facebook
31.08.2022, 15:55

Крученики з лісовими грибами: покроковий рецепт

До вашої уваги традиційна українська м'ясна страва - крученики. Різноманітність рецептів цієї страви просто вражає!

Пропонуємо вам приготувати дуже смачні крученики з лісовими грибами в сметанному соусі.
Інгредієнти:

- 6 шт. свинячих битків
- 15 грамм сушених грибів (краще білих)
- 400 мл окропу
- 150 мл сметани
- 50 грамм напівтвердого сиру (Мааздам, Гауда)
- 1 цибулина, дрібно порізати
- 6 ст.л. рослинної олії
- 2 ч.л. крохмалю. Сіль і чорний свіжозмелений перець за смаком.

Покроковий рецепт приготування:

•Гриби залити 400 мл окропу. Залишити на 1 годину. Відцідити та подрібнити.
•На сковорідці розігріти 2 ст.л. рослинної олії, додати цибулю. Тушкувати до прозорості.
•Додати гриби, трохи посолити і тушкувати все разом ще 3-4 хвилини.
•Зняти з вогню і дати трохи охолонути. Биточки гарненько відбити з двох боків.
•Натераємо сир на крупній тертці і додаємо до грибів, перемішуємо.
•Начинку розділити на 6 частин.
•Викладіть начинку і згорніть м’ясо в рулетики. Краї закріпіть зубочисткою. Викладаємо у сковорідку і смажимо до підрум'янювання з кожного боку.
•Далі вбиваємо 1/3 грибної рідини та тушимо на маленькому вогні ще 5-7 хвилин, до м'якості.
•Крученики перекласти на тарілку. В сковорідку в якій смажилось м'ясо, влити грибну рідину що залишилась.
•Збільшити вогонь до максимуму і уварювати до 1/4 від початкової кількості. До увареної рідини додати сметану, зменшити вогонь, довести до кипіння і перекласти в соус крученики, попередньо вийняти шпажки. Добре прогріти все разом.
•Крученики викласти на тарілку. Крохмаль змішати з 50 мл. холодної води. Додати до соусу і варити помішуючи до загустіння (1-2 хвилини).
•Зняти з вогню, спробувати соус, посолити, якщо потрібно.
•Полити крученики соусом і подавати до столу. Джерело:picantecoiking.com





На правах реклами