04.09.2022, 17:00

Готуємо домашню аджику з помідорів: простий рецепт на зиму

У сезон помідорів інколи в господинь виникає запитання, де їх можна використати. Всі звичні страви вже набридли, а свіжими ці овочі довго не полежать. Пропонуємо вам рецепт домашньої аджики на зиму.
Для приготування аджики вам знадобиться:
2,5 кг помідорів;
1 кг моркви;
1 кг солодкого болгарського перцю;
50 г гіркого червоного перцю;
20 зубчиків часнику;
1 склянка оцту яблучного (6%);
1 склянка цукру;
2 ст. л. солі.

Приготування:
Овочі добре вимийте. Солодкий перець і яблука почистіть від насіння. Всі овочі наріжте та пропустіть через м’ясорубку (гіркий перець разом з насінням). Прокручену масу поставте на вогонь, додайте туди сіль, цукор, доведіть до кипіння. Варіть аджику 1 годину, час від часу перемішуючи. За 5 хвилин до готовності додайте оцет і подрібнений часник. Готову аджику розкладіть в невеликі простерилізовані банки і закатайте. Банки переверніть і залиште до повного охолодження. Зберігайте аджику в прохолодному місці.

Смачного!