І до борщу, і до повидла: Готуємо угорські лангоші
Інгредієнти:
600 г борошна;
12 г сухих дріжджів;
500 мл кислого молока, кефіру;
1/2 ч л солі;
1 ч л цукру;
1/4 ч л соди (погасити оцтом);
соняшникова олія для смаження;

Як приготувати угорські лангоші:
Розчинити дріжджі або всипати прямо в підігрітий злегка кефір та перемішати. Борошно просіяти. Додати сіль, цукор, з'єднати з кисляком, вмішати гашену соду. У мисці, за допомогою ложки, перемішувати, поки тісто не почне відставати від стінок. Якщо тісто дуже рідке - підмішайте ще трохи борошна.
Змастивши руки рослинним маслом сформувати з тіста кулю і обмазати ним тісто. Помістити його в поліетиленовий пакет. Поставити в холодильник, на годинуабо на ніч. Так тісто може зберігатися і тиждень.
У сковороді розігріти добряче олію. Відібрати потрібну порцію тіста. За кількістю їдців - близько 100 г на порцію. Сформувати паляничку, можна просто розтягти тісто руками, воно дуже мяке та еластичне. І обсмажити з двох сторін у фритюрі до золотистого кольору.

рецепт лангошів, угорський хліб, угорські лангоші, лангоші на кефірі, лангош, споживач
Як святкувати Великдень без шкоди для здоров'я: поради святкового харчування та активності після застілля

Напередодні Великодніх свят Міністерство охорони здоров'я України звертається до громадян із закликом бути уважними до свого раціону та помірно вживати традиційні святкові страви, щоб уникнути проблем зі здоров'ям.
переглядів: 297
Фестиваль тюльпанів "Волинська Голландія" оголосив дату відкриття

Уже наступної п'ятниці, 25 квітня 2025 року, на Волині відбудеться довгоочікуване відкриття щорічного фестивалю тюльпанів "Волинська Голландія" – справжньої квіткової феєрії, яка на кілька тижнів перетворить мальовниче поле поблизу Луцька на неймовірне різнобарвне море.
переглядів: 336
Збираємо великодній кошик: що потрібно покласти та що символізують страви?

Великдень – одне з найважливіших та найшанованіших свят в українській культурі. Його неможливо уявити без барвистого великоднього кошика, який віряни несуть до церкви для освячення. Кожен продукт у цьому кошику має глибоке символічне значення, що сягає як християнських традицій, так і давніх народних вірувань.
переглядів: 373
Запечене м’ясо, яке тане в роті: простий секрет соковитості та апетитної скоринки

Соковите, ніжне всередині та рум’яне зовні — саме таким прагне бачити м’ясо кожен кулінар. Однак навіть досвідченим господиням не завжди вдається досягти ідеального результату. Професійні кухарі розкрили свій незвичний, проте дієвий лайфхак, який допоможе приготувати справді досконалий м’ясний шедевр.
переглядів: 375
Срібний браслет Pandora: як вибрати та з чим носити

Вибір ювелірних прикрас — це не лише про естетику, а й про практичність, символіку та довговічність. Особливо, коли мова йде про срібні браслети, які можна адаптувати до будь-якого стилю — від класичного до кежуал. Один із варіантів, який варто розглянути, — це срібний браслет, що може стати основою для персоналізованого образу.
переглядів: 185