Ми у Facebook
05.09.2022, 12:34

І до борщу, і до повидла: Готуємо угорські лангоші

Хто бував у карпатських курортах, той пробував і бограч, і банош, і лангоші. Саме цей смачний угорський хліб - лангош, приготуємо в домашніх умовах.
Угорський смажений хліб, його ще називають угорською піцою. Його часто подають до перших страв у Карпатах. Можна його їсти й з повидлом, медом, сметаною. Тісто універсальне й смачне.

Інгредієнти:

600 г борошна;
12 г сухих дріжджів;
500 мл кислого молока, кефіру;
1/2 ч л солі;
1 ч л цукру;
1/4 ч л соди (погасити оцтом);
соняшникова олія для смаження;



Як приготувати угорські лангоші:

Розчинити дріжджі або всипати прямо в підігрітий злегка кефір та перемішати. Борошно просіяти. Додати сіль, цукор, з'єднати з кисляком, вмішати гашену соду. У мисці, за допомогою ложки, перемішувати, поки тісто не почне відставати від стінок. Якщо тісто дуже рідке - підмішайте ще трохи борошна.

Змастивши руки рослинним маслом сформувати з тіста кулю і обмазати ним тісто. Помістити його в поліетиленовий пакет. Поставити в холодильник, на годинуабо на ніч. Так тісто може зберігатися і тиждень.

У сковороді розігріти добряче олію. Відібрати потрібну порцію тіста. За кількістю їдців - близько 100 г на порцію. Сформувати паляничку, можна просто розтягти тісто руками, воно дуже мяке та еластичне. І обсмажити з двох сторін у фритюрі до золотистого кольору.





На правах реклами