Ми у Facebook
05.09.2022, 08:03

Війна 2022: Скільки переселенців є на Рівненщині

Переселенці у Рівному йдуть на курси української мови/Фото: архів Суспільного

Рівненська область станом на початок вересня прийняла понад 77 тисяч вимушених переселенців від початку повномасштабного вторгненнярашистів в Україну.
Частина з них область покинула, про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Віталій Коваль.

Із загальної кількості тих, хто приїздив на Рівненщину, частина тут затрималась ненадовго.

”Хтось на день, хтось на три, п’ять днів, і їхали далі. Ті, хто залишились тут, проживають та отримують допомогу, це 49 120 осіб. Це ті, що живуть тут офіційно. Зазвичай, люди зупинялися у місцях компактного проживання”, — розповів Віталій Коваль.


Очільник ОВА додав, вимушено переміщених людей намагаються максимально залучити до звичного життя: дорослим ходити на роботу, дітям – до школи чи дитячого садка. За даними посадовця, понад 2,5 тисячі дітей переселенців пішли до школи.

“Люди різні бувають. Це зріз суспільства. А от напруги і конфронтації між місцевими та немісцевими точно немає. Заклики місцевих до швидшого працевлаштування – це є. Для економіки це непроста ситуація, адже якщо суто утримувати 50 тисяч людей, харчувати їх та забезпечувати усім, то це велике навантаження на бюджети”, — додав очільник ОВА.


Раніше в ОВА повідомляли, що найбільше переселенців оселились у Рівненському районі, далі йдуть Дубенський, Сарненський, і найменше — у Вараському районі.





На правах реклами