Ми у Facebook
08.09.2022, 19:14

Готуємо вдома адигейський сир - краще ніж куплений

Не пошкодуєте, що приготували!
Інгредієнти:

Молоко 2 л
Оцет 8% 16 мл (8 мл на 1л молока)
Вода 16 мл
Сіль за смаком

Приготування:

Змішуємо оцет із водою.
Молоко нагріваємо майже до кипіння 85-95 градусів, постійно помішуючи.
Вимикаємо плиту, потім тонким струмком вливаємо оцет з водою.

Перемішуємо безперервно близько 2 хв до появи пластівців, сироватка повинна відокремитися.

Відкинути масу на форму або друшляк для стікання сироватки.
Трохи притискаємо, солимо та зверху ставимо під прес. Забрати в холодильник на пару годин і можна пробувати!





На правах реклами