Ми у Facebook
09.09.2022, 08:05

Як з піцерії: Найсмачніше тісто для тонкої піци

Хрумка скоринка, тонка основа, соковита сирна чи м'ясна начинка - такою ми знаємо піцу з піцерії. А як вдома зробити таку ж смачну страву?
Для тіста на піцу вам знадобиться:

300 г борошна
20 г живих/пресованих дріжджів (або 8-10 г сухих)
180 мл води
½ ч. л. цукру
1 ч. л. солі
2,5 ст. л. оливкової олії

У миску з просіяним борошном додайте солі, цукру, перемішайте. Далі додайте дріжджі, добре все перетріть руками. Додайте теплої води і оливкової олії. Попередньо необхідно розігріти воду приблизно до 38 градусів. Якщо вода буде недостатньо теплою, то дріжджі не почнуть працювати, а якщо нагріти воду занадто сильно, то дріжджові гриби загинуть і дріжджі теж не спрацюють.



Замісіть м’яке тісто, яке не липне до рук. Накрийте серветкою і приберіть в тепле місце для підйому на 40 хвилин. Тісто має збільшитися в обсязі в 2-3 рази.

Тісто, що піднялося, обімніть руками і викладіть на робочу поверхню, посипану борошном. Ще раз замісіть до отримання однорідної консистенції, при необхідності розділіть на частини і розкачайте. Я люблю тонке тісто, тому розкочую його максимально. Викладіть на тісто начинку і випікайте за температури 230 градусів 5-7 хвилин.








На правах реклами