09.09.2022, 21:00
Готуємо домашній цибулевий хліб: до борщу, м’яса та як самостійна страва
САМИЙ СМАЧНИЙ ХЛІБ У МОЄМУ ЖИТТІ, правда! Повітряний, соковитий, ароматний, дуже смачний і, зовсім простий рецепт, не вимагає ніяких додаткових гаджетів для приготування - руки і духовка, ну якщо у вас є планетарний міксер або хлібопічка для вимішування тесту супер!
Складові:
⠀
400 г борошна пшеничний
11 г сухих дріжджів
1 ст. сметани
200 мл молока
1 ст. цукру
1 ч. л. солі
50 г олії
300 г цибулі
⠀
Приготування:
⠀
1. Спочатку підготуємо цибулю. Цибулю очистити, дрібно порізати і обсмажити на олії до трохи золотистого кольору.
⠀
2. Готуємо опару. У миску викласти 100 мл молока (від загальної кількості), цукор та дріжджі, перемішати і залишити на столі на 10-20 хв до підйому пишної дріжджової шапочки.
⠀
3. У глибоку чашу викласти інгредієнти: просіяне борошно, сіль, опару, сметану, молоко, що підійшла, перемішати все ложкою або лопаткою. Далі додати остиглу цибулю з рослинною олією (масло те, що залишилося з цибулею в сковорідці) і почати заміс тесту. Я це роблю у своєму планетарному міксері насадкою гак, хвилин 5-7.
⠀
4. Після того як тісто добре вимішане, зібрати його в кулю і викласти в чистий глибокий посуд, змащену вирощує маслом, накрити рушником або харчовою плівкою і залишити на столі або в теплому місці для підйому на 1 годину.
⠀
5. Збільшене тісто обім'яти, зібрати в кулю і викласти на лист з пергаментом, добре припилити всю хлібну кулю борошном і зверху зробити 3-5 вертикальних надрізів ножем. Будьте обережно, щоб не змастити борошно. Накрити тонким рушником і залишити для підйому на 20 хвилин.
⠀
5. Рушник зняти і відправити випікатися в попередньо розігріту до 180 С духовку на 35-40 хвилин.
⠀
400 г борошна пшеничний
11 г сухих дріжджів
1 ст. сметани
200 мл молока
1 ст. цукру
1 ч. л. солі
50 г олії
300 г цибулі
⠀
Приготування:
⠀
1. Спочатку підготуємо цибулю. Цибулю очистити, дрібно порізати і обсмажити на олії до трохи золотистого кольору.
⠀
2. Готуємо опару. У миску викласти 100 мл молока (від загальної кількості), цукор та дріжджі, перемішати і залишити на столі на 10-20 хв до підйому пишної дріжджової шапочки.
⠀
3. У глибоку чашу викласти інгредієнти: просіяне борошно, сіль, опару, сметану, молоко, що підійшла, перемішати все ложкою або лопаткою. Далі додати остиглу цибулю з рослинною олією (масло те, що залишилося з цибулею в сковорідці) і почати заміс тесту. Я це роблю у своєму планетарному міксері насадкою гак, хвилин 5-7.
⠀
4. Після того як тісто добре вимішане, зібрати його в кулю і викласти в чистий глибокий посуд, змащену вирощує маслом, накрити рушником або харчовою плівкою і залишити на столі або в теплому місці для підйому на 1 годину.
⠀
5. Збільшене тісто обім'яти, зібрати в кулю і викласти на лист з пергаментом, добре припилити всю хлібну кулю борошном і зверху зробити 3-5 вертикальних надрізів ножем. Будьте обережно, щоб не змастити борошно. Накрити тонким рушником і залишити для підйому на 20 хвилин.
⠀
5. Рушник зняти і відправити випікатися в попередньо розігріту до 180 С духовку на 35-40 хвилин.
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Катерина Марченко Переглядів: 1765готуємо вдома, готуємо разом, смачно, корисні поради господиням
Інші статті рубрики:
Грошові надходження та стрімкі зміни: гороскоп на 19 квітня
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 19 квітня.
переглядів: 225
Сезон комах-паразитів: як вберегти себе від кліщів?
Сезон кліщів розпочато: піки активності щороку припадають на квітень-травень та серпень-вересень. Ці невеликі створіння можуть переносити збудників як вірусних, так і бактеріальних захворювань.
переглядів: 1199
З 1 квітня діти загиблих добровольців отримуватимуть 7800 грн
З 1 квітня діти загиблих добровольців отримують державну соціальну допомогу в підвищених розмірах
переглядів: 216
Декілька вулиць у Рівному залишилися без води
Через пошкодження водопроводу тимчасово відсутнє водопостачання на вул.Малорівненській, вул.Боженова та вул.Севастопольській.
переглядів: 225