Ми у Facebook
09.09.2022, 21:00

Готуємо домашній цибулевий хліб: до борщу, м’яса та як самостійна страва

САМИЙ СМАЧНИЙ ХЛІБ У МОЄМУ ЖИТТІ, правда! Повітряний, соковитий, ароматний, дуже смачний і, зовсім простий рецепт, не вимагає ніяких додаткових гаджетів для приготування - руки і духовка, ну якщо у вас є планетарний міксер або хлібопічка для вимішування тесту супер!
Складові:

400 г борошна пшеничний
11 г сухих дріжджів
1 ст. сметани
200 мл молока
1 ст. цукру
1 ч. л. солі
50 г олії
300 г цибулі

Приготування:

1. Спочатку підготуємо цибулю. Цибулю очистити, дрібно порізати і обсмажити на олії до трохи золотистого кольору.

2. Готуємо опару. У миску викласти 100 мл молока (від загальної кількості), цукор та дріжджі, перемішати і залишити на столі на 10-20 хв до підйому пишної дріжджової шапочки.

3. У глибоку чашу викласти інгредієнти: просіяне борошно, сіль, опару, сметану, молоко, що підійшла, перемішати все ложкою або лопаткою. Далі додати остиглу цибулю з рослинною олією (масло те, що залишилося з цибулею в сковорідці) і почати заміс тесту. Я це роблю у своєму планетарному міксері насадкою гак, хвилин 5-7.

4. Після того як тісто добре вимішане, зібрати його в кулю і викласти в чистий глибокий посуд, змащену вирощує маслом, накрити рушником або харчовою плівкою і залишити на столі або в теплому місці для підйому на 1 годину.

5. Збільшене тісто обім'яти, зібрати в кулю і викласти на лист з пергаментом, добре припилити всю хлібну кулю борошном і зверху зробити 3-5 вертикальних надрізів ножем. Будьте обережно, щоб не змастити борошно. Накрити тонким рушником і залишити для підйому на 20 хвилин.

5. Рушник зняти і відправити випікатися в попередньо розігріту до 180 С духовку на 35-40 хвилин.





На правах реклами