Ми у Facebook
12.09.2022, 07:16

Що на сніданок: Апетитні булочки з сиром

Дуже смачні булочки до сніданку чи обіду. Простий та смачний рецепт домашньої випічки на щодень.
Булочки з сиром та родзинками
З порції виходить 12 шт.

ІНГРЕДІЄНТИ :

- борошно - 600 г;
- молоко - 300 мл;
- дріжджі сухі - 7 г аби 23 г активних;
- цукор - 2 ст.л;
- ванільний цукор - 1 п;
- сіль - 1/2 ч.л;
- яйце - 1 шт;(+1 для змащування)
- масло - 50 г;

Начинка:
- масло (кімн.темп)- 30 г;
- кисломолочних сир - 350 г;
- цукор - 2-3 ст.л;
- родзинки - 50 г;

Опара: в тепле (не гаряче) молоко додаємо 1ст.л цукру, дріжджі і 1 ст.л борошна від загальної кількості. Все перемішуємо, накриваємо плівкою і відставляємо на 15 хвилин в тепле місце до утворення "шапки".

В просіяне борошно додамо сіль, ванільний цукор, яйце, перемішуємо і вливаємо опару. Замішуємо. Додаємо масло і місимо не менше 10-15 хв.
Замішане тісто перекладаємо у ємність змащену олією, накриваємо і ставимо в тепле місце для збільшення.

Поки тісто підіймається, готуємо начинку: родзинки замочуємо в гарячій воді, пізніше відціджуємо зайву вологу.
До сиру додаємо цукор і блендеримо або перетираємо.

Тісто обминаємо, розкачуємо в тонкий пласт. Змащуємо тонким шаром м’якого масла, далі шаром сиру і посипаємо родзинками
Закручуємо тісто в рулет і розрізаємо на порційні шматки.





Низ булочки занурюємо в борошно, щоб запобігти витіканню начинки. Викладаємо на деко застелене пергаментом.



Накриваємо плівкою і відставляємо ще на 40-50 хв підійти. Змащуємо збитим яйцем і ставимо випікатися в попередньо розігріту духовку на 25-30 хв при температурі 180 градусів.






На правах реклами