Ми у Facebook
13.09.2022, 12:45

Ніжні та пишні булочки: можна з часником, можна без

Надзвичайно смачні булочки! Час приготування: 50 хвилин.
порцій: 15 штук.
Вам знадобиться:

-700 г борошна
-2 ч. л. солі
-1 столове ліжко цукру
-20 г свіжих дріжджів або 7 г сухих
-350 мл теплого молока
-2 яйця
-2 столові м'якого свинячого жиру або вершкового масла
-1 жовток для змащення

Як готувати:

1. Розчинити дріжджі та цукор у 100 мл теплого молока. Залишити на 10-15 хвилин до появи піни.
2. Додати борошно, сіль, молоко, що залишилося, яйця, жир і замісити гладке тісто.
3. Викласти в глибоку миску, затягнути плівкою і залишити в теплому місці до збільшення вдвічі приблизно на 1 годину.
4. Готове тісто обім'яти, розділити на 15 частин, викласти в змащену|змазати| маслом|мастилом| або застелену пергаментом форму (у мене 35*25), залишити на 30 хвилин|мінути|, накривши рушником.
5. Булочки, що підійшли, змастити жовтком, випікати в духовці, розігрітій до 180С протягом 25-30 хвилин.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ