13.09.2022, 12:45
Ніжні та пишні булочки: можна з часником, можна без
Надзвичайно смачні булочки! Час приготування: 50 хвилин.
порцій: 15 штук.
порцій: 15 штук.
Вам знадобиться:
-700 г борошна
-2 ч. л. солі
-1 столове ліжко цукру
-20 г свіжих дріжджів або 7 г сухих
-350 мл теплого молока
-2 яйця
-2 столові м'якого свинячого жиру або вершкового масла
-1 жовток для змащення
⠀
Як готувати:
1. Розчинити дріжджі та цукор у 100 мл теплого молока. Залишити на 10-15 хвилин до появи піни.
2. Додати борошно, сіль, молоко, що залишилося, яйця, жир і замісити гладке тісто.
3. Викласти в глибоку миску, затягнути плівкою і залишити в теплому місці до збільшення вдвічі приблизно на 1 годину.
4. Готове тісто обім'яти, розділити на 15 частин, викласти в змащену|змазати| маслом|мастилом| або застелену пергаментом форму (у мене 35*25), залишити на 30 хвилин|мінути|, накривши рушником.
5. Булочки, що підійшли, змастити жовтком, випікати в духовці, розігрітій до 180С протягом 25-30 хвилин.
-700 г борошна
-2 ч. л. солі
-1 столове ліжко цукру
-20 г свіжих дріжджів або 7 г сухих
-350 мл теплого молока
-2 яйця
-2 столові м'якого свинячого жиру або вершкового масла
-1 жовток для змащення
⠀
Як готувати:
1. Розчинити дріжджі та цукор у 100 мл теплого молока. Залишити на 10-15 хвилин до появи піни.
2. Додати борошно, сіль, молоко, що залишилося, яйця, жир і замісити гладке тісто.
3. Викласти в глибоку миску, затягнути плівкою і залишити в теплому місці до збільшення вдвічі приблизно на 1 годину.
4. Готове тісто обім'яти, розділити на 15 частин, викласти в змащену|змазати| маслом|мастилом| або застелену пергаментом форму (у мене 35*25), залишити на 30 хвилин|мінути|, накривши рушником.
5. Булочки, що підійшли, змастити жовтком, випікати в духовці, розігрітій до 180С протягом 25-30 хвилин.
![](/images/bnr/happy-650-90.jpg)
Категорія: Новини > Життя
Автор: Катерина МарченкоПереглядів: 2240рецепти, готуємо вдома, готуємо разом, готуємо смачно, корисні поради господиням
Інші статті рубрики:
У Рівному попрощаються із лікарем-хірургом
![](/images/articles/2/small/1739784172.jpg)
Пішов із життя завідувач відділення хірургії КНП «Міська лікарня №2» РМР Андрій Володимирович Дягель.
переглядів: 692
Помер відомий рівненський викладач, артист і драматург
![](/images/articles/2/small/1739779398.png)
Пішов у засвіти яскравий представник української інтелігенції Олексій зворотній.
переглядів: 497
У Рівному можна буде щепитися біля супермаркету
![](/images/articles/2/small/1739734146.jpg)
Фахівці гарантують конфіденційність під час роботи з населенням.
переглядів: 303
Хто святкує день ангела 17 лютого?
![](/images/articles/2/small/1739728207.jpg)
За новим церковним календарем 17 лютого віряни вшановують пам’ять святого великомученика Теодора (Феодора) Тирона.
переглядів: 374
Відомий український поет і прозаїк опублікував потужний вірш
![](/images/articles/2/small/1671738078.jpg)
Поет, прозаїк та журналіст Василь Зима поділився з читачами своїм новим твором.
переглядів: 433